• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
18°Bratislava

Iron Maiden na Topfest prilákali vyše 30-tisíc ľudí

  • 18:48 28.06.2013
  • BRATISLAVA
Iron Maiden na Topfest prilákali vyše 30-tisíc ľudí

Štvrtkový otvárací večer jubilejného 10. ročníka festivalu Topfest patril najmä headlinerovi v podobe legendárnych Iron Maiden, ktorí na piešťanské letisko prilákali vyše 30-tisíc ľudí.

Rockeri oprášili turné k albumu Seventh Son Of a Seventh Son (1988), po ktorom nasledoval VHS záznam Maiden England. Podľa kapely to bola skvelá koncertná šou, ktorá stála za to, aby ju ponúkli vo vynovenom šate a podobe, v akej sa dá odprezentovať v roku 2013.

"Som neskutočne šťastný, že koncert prebehol hladko, že sme zvládli aj nápor fanúšikov, aký tu ešte nebol, napriek tomu, že ako už býva zvykom, u nás všetci prídu tesne pred začiatkom a najradšej by boli ihneď v areáli, ale predsa len taký dav skontrolovať pri vstupe a vydať náramok, to nie je na desať minút. Už v prvý deň festivalu sme prekonali 30-tisícovú návštevnosť, čo je skvelé. Od našich vodičov viem, že skupina si slovenské publikum veľmi pochvaľovala, veľmi sme ich prekvapili vrelým privítaním, ako sme poznali ich repertoár a nemenej príjemne ostali prekvapení aj zo slovenského vína – vraj to bola hlavná debata cestou do bratislavského hotela,“ povedal Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu.

Ani minútu navyše sa však na rozdiel od zvyšku na Slovensku nezdržal kapely spevák Bruce Dickinson. Ihneď po poslednej skladbe sa podobne ako zvyšok kapely ešte na pódiu úplne vyzliekol z prepotených šiat a iba v trenírkach prebehol do pripraveného automobilu, kde už ho čakal župan a jedlo na cestu. O necelých 40 minút už jeho súkromné lietadlo vzlietlo nad Bratislavou.

Počas prvého dňa festivalu sa na hlavnom pódiu predstavili aj Smola a Hrušky, Desmod, VooDoo Six či Konflikt. Piatkový deň bude patriť najmä skupinám Billy Talent či Ska-P, ale chýbať nebudú ani Tomáš Klus, IMT Smile, Gladiator, Polemic a Slobodná Európa. Už od obeda pokračujú aj koncerty na B-stage a v noci sa na tom istom pódiu v rámci Top Trance stanu predstavia aj dídžeji Lucca, Orjan Nilsen, či Eddie Sender. Vstupné na posledný deň je ešte k dispozícii na mieste v cene 30 eur. Agentúru SITA informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

8:05 26.03.2024Kultúra

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslávi dnes (26. marca) 80. narodeniny.

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

6:18 20.03.2024Kultúra

Slovenská herecká legenda by dnes slávila sté narodeniny.

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

18:14 13.03.2024Kultúra

Národné divadlo Košice (NDKE) prvýkrát uvedie operu Giuseppe Verdiho Macbeth.

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

6:14 13.03.2024Kultúra

Americký herec Al Pacino vysvetlil, prečo na nedeľňajšom odovzdávaní filmových cien Oscar neprečítal názvy všetkých desiatich filmov nominovaných v kategórii najlepší film.

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

15:47 12.03.2024Kultúra

Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák a skladateľ Eric Carmen známy vďaka piesni All By Myself či skladbe Hungry Eyes, ktorá bola použitá vo filme Hriešny tanec.