• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

Športové prehrešky neutíchajú ani po skončení letnej olympiády v Riu

  • 15:49 31.08.2016
  • Lausanne
Športové prehrešky neutíchajú ani po skončení letnej olympiády v Riu

Stiahnutí rozhodcovia z Ria idú pred disciplinárnu komisiu boxeristov. Tréner kórejských plavcov zase odstúpil pre škandál so skrytými kamerami, ktorými jeho zverenci tajne špehovali svoje kolegyne.

Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA) vyvodí disciplinárne opatrenia voči rozhodcom, ktorých pre nesprávne verdikty na olympijských hrách stiahla z brazílskeho Ria de Janeiro. Informovala o tom agentúra AP.

Jednotlivcov a príslušné federácie posunuli disciplinárnej komisii na ďalšie vyšetrovanie. Z OH 2016 predčasne poslali nešpecifikované množstvo arbitrov, ktorí nesplnili štandardy AIBA. Jej štruktúry sa stretli tento týždeň vo švajčiarskom Lausanne, kde hodnotili olympijský turnaj. Asociácia zvažuje zvýšenie počtu bodujúcich rozhodcov z troch na päť.

Tréner kórejských plavcov odstúpil pre škandál so skrytými kamerami

Hlavný tréner reprezentácie Kórejskej republiky Ahn Jong-taek odstúpil pre obvinenia, že dvaja plavci skrytými kamerami tajne špehovali ženské kolegyne v tréningovom centre v roku 2013. Informovala o tom agentúra AP.


Ahn Jong-taek zastával pozíciu od roku 2012 a cítil zodpovednosť za škandál. Zároveň tvrdil, že on a ani ďalší tréneri nevedeli, čo sa udialo. Polícia v Soule vyšetruje duo bývalých reprezentantov, jeden sa už priznal. Druhý, ktorý sa podľa predstaviteľa tamojšieho olympijského výboru Parka Seong-sua zúčastnil aj na nedávnych OH v brazílskom Riu de Janeiro, poprel svoju vinu.

Polícia skúma v zaistenom prenosnom počítači, či obsah zverejnili na internet. Olympijský výbor Kórejskej republiky spustil vlastné nezávislé vyšetrovania, tím expertov prehľadal dve tréningové zariadenia, ale nenašiel iné skryté kamery.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.