• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Vinársku sezónu otvorí Stredoveká prešovačka

  • 20:16 26.08.2016
  • Trnava
Vinársku sezónu otvorí Stredoveká prešovačka

Tohtoročnou novinkou bude ochutnávka najstaršieho slovanského nápoja – medoviny, vrátane medoviny z Dolnej Krupej, ktorá získala ocenenie Najlepšia medovina na svete.

Tohtoročnú vinársku sezónu v Trnave oficiálne otvorí v posledný prázdninový víkend tradičná Stredoveká prešovačka. Počas jedného večera si tak mesto pripomenie svoju slávnu históriu spojenú s vínom a jeho výrobou. Štvrtý ročník tohto podujatia sa začne v piatok (2.9.) o 17.00 h na nádvorí trnavskej radnice a do mesta opäť prinesie atmosféru dávnych čias, kedy bola Trnava významným vinárskym a vinohradníckym centrom.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

"Pre domácich aj návštevníkov Trnavy sme si na začiatok septembra pripravili otvorenie vinárskej sezóny tradičným podujatím Stredoveká prešovačka," uviedla pre TASR Michaela Potočárová, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism s tým, že pravú atmosféru navodí historická skupina, ktorá stredoveký život predvedie pomocou hraných dobových scénok. "Dievčiny budú bosými nohami šliapať hrozno, mladíci ho budú prešovať a návštevníci budú môcť ochutnať hroznový mušt priamo z prešu. Predvedú sa aj hudobníci a stredovekí šľachtici, ktorí ukážu, ako správne osláviť začiatok sezóny," dodala Potočárová.

Podľa jej ďalších slov sa na nádvorí radnice bude ako v stredoveku ochutnávať víno z tamojších vinárstiev. Tohtoročnou novinkou bude ochutnávka najstaršieho slovanského nápoja – medoviny, vrátane medoviny z Dolnej Krupej, ktorá získala ocenenie "Najlepšia medovina na svete".

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

"Stredoveká prešovačka aj tento rok otvorí jesennú vinársku sezónu v regióne TIRNAVIA, počas ktorej OOCR Trnava Tourism bude už tradične organizovať Sobotné vínne tour ponúkajúce degustácie lokálnych vín. Návštevníci absolvujú prehliadku Smolenického zámku a ochutnávku medu a medoviny u miestneho včelára a medovinára," priblížila riaditeľka. Pripomenula, že na jeseň sa opäť bude konať aj vinárske podujatie Jazz vo vinici v Suchej nad Parnou a Tradičný trnavský jarmok v historickom centre Trnavy.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

VČERA - 16:19Domáce

Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi.

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

VČERA - 16:05Domáce

Koaličná SNS neustúpi od návrhu zákona o neziskových organizáciách.

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

VČERA - 15:11Domáce

Polícia rieši prípad podvodnej webstránky, ktorá sa vydávala za web zbierky Munícia pre Ukrajinu.