• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
19°Bratislava

Komárňanská nemocnica poskytuje kompletnú diagnostiku

  • 20:12 26.08.2016
  • Komárno
Komárňanská nemocnica poskytuje kompletnú diagnostiku

Prvé špecializované pracovisko v Nitrianskom kraji ako jedno z dvoch takýchto pracovísk na Slovensku disponuje komplexným prístrojovým vybavením potrebným na vyšetrenie celého rovnovážneho systému.

Centrum pre poruchy rovnováhy komárňanskej nemocnice sa rok po otvorení stáva jedným z dvoch vysoko špecializovaných zariadení poskytujúcich kompletnú diagnostiku závratových problémov s adekvátnym vybavením v rámci celej Slovenskej republiky. Centrum vedie Iveta Csekesová a je súčasťou Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi skupina AGEL SK.

Ako TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Marta Csergeová, moderne zrenovované priestory pavilónu K už rok navštevujú pacienti zo všetkých kútov Slovenska. Prvé špecializované pracovisko v Nitrianskom kraji ako jedno z dvoch takýchto pracovísk na Slovensku disponuje komplexným prístrojovým vybavením potrebným na vyšetrenie celého rovnovážneho systému. Toto špecializované centrum sprístupňuje širokému spektru svojich pacientov komplexné vyšetrenie sluchu a rovnovážneho aparátu. „Je pre nás pozitívnym znamením, že si naše Centrum pre poruchy rovnováhy našlo množstvo pacientov z celého Slovenska a že máme vďaka tomu možnosť poskytnúť špecializovanú pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú,“ povedal Viktor Dudáš, riaditeľ komárňanskej nemocnice.

Podľa jeho slov pracovisko otorinolaryngologickej a otoneurologickej ambulancie poskytuje diagnostiku a liečbu závratových stavov a rôznych porúch rovnováhy. Závraty sú po bolestiach hlavy druhým najčastejším subjektívnym príznakom v medicíne. Toto špecializované pracovisko je vybavené najmodernejšími prístrojmi. „Pomocou prístrojov, ktorými disponujeme, je možné vykonať dokonalú diagnostiku a diferenciálnu diagnostiku závratových stavov na úrovni najvyspelejších krajín Európskej únie," vysvetlila Iveta Csekesová, vedúca lekárka Centra pre poruchy rovnováhy.

Centrum v úzkej spolupráci s ďalšími medicínskymi odbormi ponúka komplexný program zdravotnej starostlivosti zahrňujúci diagnostiku, farmakoterapiu, ORL liečbu, individualizovaný rehabilitačný program a dispenzarizáciu. „Naše centrum spomedzi služieb poskytuje pacientom aj audiometrické a tympanometrické vyšetrenie, vyšetrenie stredoušných reflexov, vestibulárne vyšetrenie. Okrem diagnostických služieb je možné využiť aj realizáciu terapeutických polohových manévrov, rehabilitáciu závratových stavov s individuálnym prístupom alebo v skupine, či operačné zákroky v odbore ORL na pracovisku jednodňovej chirurgie komárňanskej nemocnice,“ dodala Csekesová.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tomáš Valášek: Slovensko sa stalo vstupom do NATO pevnou súčasťou Západu

Tomáš Valášek: Slovensko sa stalo vstupom do NATO pevnou súčasťou Západu

DNES - 16:13Domáce

Poslanec Národnej rady SR a bývalý veľvyslanec SR pri NATO Tomáš Valášek to uviedol na sociálnej sieti pri príležitosti 20. výročia členstva SR v Aliancii.

SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

DNES - 13:00Domáce

Na západe Slovenska a v niektorých severných okresoch upozorňujú meteorológovia v piatok na silný vietor.

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

DNES - 13:00Domáce

Pre členské krajiny NATO bude najväčšou výzvou do ďalšieho obdobia odolať silným dezinformačným útokom a cieleným vplyvovým operáciám.

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

DNES - 11:47Domáce

Dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom.

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

DNES - 11:22Domáce

Členstvo v Severoatlantickej aliancii je pre Slovensko aj po rokoch základným pilierom bezpečnosti.