• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
19°Bratislava

Hokejisti vstúpili do sezóny výhrou. Rakúsko zdolali o dva góly

  • 23:00 24.08.2016
  • Viedeň
Hokejisti vstúpili do sezóny výhrou. Rakúsko zdolali o dva góly

Jedným z dvoch úspešných strelcov štvrtkového prípravného duelu vo Viedni sa stal Miloš Bubela, ktorý tak gólovo okorenil premiérový štart v národnom drese.

Slovenská hokejová reprezentácia otvorila sezónu 2016/2017 víťazstvom 2:0 v Rakúsku. Jedným z dvoch úspešných strelcov štvrtkového prípravného duelu vo Viedni sa stal Miloš Bubela, ktorý tak gólovo okorenil premiérový štart v národnom drese. Okrem neho si úspešný reprezentačný debut pripísali aj obranca Martin Gernát a útočníci Samuel Petráš s Patrikom Koyšom.

Pre domáce Rakúsko bol duel generálkou na finálové kolo olympijskej kvalifikácie ZOH 2018. Na turnaji v Rige (1.- 4. septembra) bude o jedinú miestenku bojovať s Nemeckom, domácim Lotyšskom a Japonskom. Slováci majú účasť v Pjongčangu istú od vlaňajšieho svetového šampionátu v Prahe a Ostrave.

Rakúšania síce nastúpili so svojimi najzvučnejšími menami vrátane Grabnera či bratov Rafflovcov, no hokejovejším dojmom pôsobil v úvode slovenský výber. Aktivitou hýrilo najmä útočné trio reprezentačných debutantov Petráš - Bubela - Koyš, ktoré si za desať minút prvej tretiny vypracovalo niekoľko zaujímavých gólových situácií. Dobrou strelou z prvej na nich nadviazal Macík, ale jeho pokus Kickert pokryl. Cígerov tím na opačnej strane ubránil dve oslabenia, a to aj s prispením Konráda, ktorý predviedol pri pokuse Thomasa Raffla z otočky elegantný brankársky rozštep. Záver opäť patril Slovákom - Gernát však nastrelil len pravú žŕdku a Paukovček zaváhal po obrovskej chybe domácich sám pred Kickertom.

Na snímke uprostred Patrik Koys (Slovensko), vľavo Martin Schumming a vpravo David Kickert (Rakúsko) v medzištátnom prípravnom hokejovom zápase Rakúsko - Slovensko 24. augusta 2016 vo Viedni. Foto: TASR/Martin Baumann

Hosťom to vyšlo po zmene strán. Čerešňák perfektnou prihrávkou cez dve čiary vysunul Bubelu, ktorý v nájazde na bránku zavesil puk pod hornú žŕdku. Nasledujúce minúty sa niesli v znamení mikrosúbojov rakúskych útočníkov s vynikajúcim Konrádom. Sériu neúspešných pokusov odštartoval Rotter, neskôr sa k nemu pridali aj Hundertpfund či Grabner, ktorý neskóroval ani z úniku v krídelnom priestore. V 39. minúte fauloval Gašparoviča v nájazde na bránku Bacher, ale trenčiansky útočník trestné strieľanie nepremenil.

Tretiu tretinu odštartovali tímy podľa známeho scenára. Rakúski útočníci nevedeli nájsť recept na Konráda a zo sľubných pozícii ho neprekonali ani Schlacher či Thomas Raffl. Tlak domácich napokon vyústil do presilovky v 50. minúte, ale v nej neboli už takí nebezpeční, ako v rovnovážnom stave. Mladý slovenský výber niekoľkokrát zakontroval zaujímavým brejkom, pričom pokus na nájazdový reparát si vďaka rýchlosti vybojoval Gašparovič - opäť však neuspel. Necelé dve minúty pred koncom to skúšili Rakúšania aj bez brankára, no vyrovnania sa napriek snahe už nedočkali. Štyri sekundy pred záverečnou sirénou stanovil výsledok do prázdnej bránky Dravecký.

Prípravný zápas:

Rakúsko - Slovensko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly:
23. Bubela (Čerešňák), 60. Dravecký (Cingel). Rozhodovali: Nikolic, Smetana - Kaspar, Nothegger, vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 2450 divákov.

zostavy:

Rakúsko: Kickert - Schlacher, Mitterdorfer, Schumnig, Brunner, Viveiros, Bacher, Unterweger - Rotter, M. Raffl, Grabner - Kristler, Herburger, T. Raffl - Ganahl, Hundertpfund, Geier - Fischer, Haudum, Petrik

Slovensko: Konrád - Čerešňák, Ďatelinka, Hatala, Gernát, Rosandič, Kozák - Dravecký, Cingel, Haščák - Gašparovič, Češík, Hrnka - Macík, Paukovček, Puliš - Petráš, Bubela, Koyš

hlasy po zápase:

Zdeno Cíger, tréner SR: "Som rád, že nám vyšiel vstup do sezóny a že si chalani obhájili svoje miesta. Bol to veľmi ťažký zápas proti silnému súperovi, ktorý má viac odohratých duelov. V niektorých momentoch to aj bolo cítiť, keďže mal viac síl. Som ale rád, že chlapci to zvládli kolektívne, hoci po druhej tretine som im vyčítal prepadávanie či zbytočné straty pukov, ale to patrí k mladosti. Teší ma, že sa môžu posunúť ďalej."

Branislav Konrád, brankár SR: "Vyhrali sme, takže návrat do reprezentácie mi chutil. Bol to strašne náročný zápas, takéto teplo som asi ešte nezažil. Mal som navyše novú vestu a trochu som sa trápil, akoby som každý pohyb urobil na dvakrát. Ani ľad nebol kvalitný, ale takéto víťazstvo nás veľmi teší."

Vladimír Dravecký, kapitán SR: "Bolo veľmi teplo, ale rovnaké podmienky mali oba tímy. Myslím si, že sme odohrali dobrý duel, za víťazstvo som rád. Ukázali sme dobré momenty, ale v druhej tretine sme vypli a valili sa na nás protiútoky. V kabíne sme si k tomu niečo povedali a v tretej tretine to dotiahli do víťazného konca. Množstvo hráčov posunie toto víťazstvo dopredu."

Miloš Bubela, útočník SR, premiérový gól pri prvom štarte: "Gól, víťazstvo, lepšie to už nemohlo byť. Dal som si pekný darček k narodeninám. Myslím si, že chlapci mi vzali aj puk. Bol to pre mňa prvý sezónny zápas, navyše premiéra medzi novými chalanmi. Musel som sa do toho dostať, no zvládol som to."
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.