• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

PRIESKUM: Markízu sleduje polovica a JOJ tretina divákov

  • 14:19 24.08.2016
  • Bratislava
PRIESKUM: Markízu sleduje polovica a JOJ tretina divákov

Počet ľudí na Slovensku, ktorí denne pozerajú televíziu sa znižuje.

Počet ľudí na Slovensku, ktorí denne pozerajú televíziu sa znižuje. V prvom polroku tohto roka bola sumárna sledovanosť všetkých televízií na úrovni 85 percent, čo je medziročný pokles o tri percentá. Ukázal to najnovší prieskumu MML-TGI za prvý a druhý kvartál tohto roku spoločnosti Median SK.

Televíziu si tak denne zapínali takmer štyri milióny divákov. Najčastejšie si na diaľkových ovládačoch volili stanice TV Markíza, TV JOJ a Jednotka, ktoré sú aj naďalej komerčne najúspešnejšími.

TV Markízu sleduje denne polovica (51 %), TV JOJ tretina (33 %) a verejnoprávnu Jednotku štvrtina (26 %) ľudí. Dlhodobý líder na televíznom trhu pritom medziročne stratil, jeho konkurentom sa darilo. V dennej sledovanosti sa Markíza prepadla o dve percentá. Sledovanosť TV JOJ a Jednotky sa, naopak, zvýšila o jedno percento.

Štvrtou najsledovanejšou televíziou v prvom a druhom kvartáli tohto roku bola spravodajská TA3 so 6,8 percentnou sledovanosťou. Za ňou nasledovali stanice TV Doma (4,8 %), Dvojka (4,2 %), Plus (3,7 %), ČT1 (3,7 %), TV Dajto (3,5 %) a desiatku najsledovanejších televíznych staníc uzatvára česká Prima (2,6 %).

V boji o diváka aj naďalej dominuje skupina Markíza Group, ktorej tri kanály dosiahli v parametri „sledoval včera“ súhrnnú sledovanosť 54 percent (medziročný pokles o dve percentá). Komerčnou dvojkou na trhu je JOJ Group, jej štyri kanály mali sledovanosť 35 percent (medziročný nárast o 1 %). Dva televízne kanály RTVS sledovalo 27 percent divákov (medziročný nárast o 1 %).

Najväčší podiel na televíznom trhu (39 %) mala v prvom a druhom kvartáli tohto roku TV Markíza, trhovou dvojkou bola TV JOJ s 22-percentným podielom na trhu, za ňou je Jednotka so 7–percentným podielom na trhu. Zvyšné TV stanice kontrolovali dokopy 22 percent trhu.

Prieskum realizovala agentúra Median SK v dňoch 11. januára až 26. júna na vzorke 4466 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.