• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

8 vecí, ktoré by ste nikdy nemali nakupovať online

  • 19:40 09.08.2016
  • Bratislava
8 vecí, ktoré by ste nikdy nemali nakupovať online

Nakupovanie na internete je pohodlné a čoraz viac bezpečné. Stále ale existujú veci, ktoré by ste rozhodne nemali kupovať online.

Niekedy je lepšie si spraviť malú prechádzku do obchodu, ako kupovať tieto veci prostredníctvom internetu.

Auto

Samozrejme, auto kúpené online sa vám nemusí rozpadnúť hneď, ako dáte nohu na plyn, no ruku na srdce – nechceli by ste radšej vidieť, do čoho vlastne investujete toľké peniaze? Popis auta, najmä ak je nové, môže sedieť, no pohľad a skúšobná jazda prezradia rozhodne viac.

Dom

Ak si nebudete kupovať cez internet auto, dom by mal byť absolútne tabu pri nákupe online. Fotografie izieb môžu byť upravené a vôbec nemusia korešpondovať s tým, v akom stave je dom alebo byt. V tomto prípade sa rozhodne vyberte na obhliadku nehnuteľnosti osobne!

Domáce zviera

Internet je úžasné miesto, kde nájdete aj ponuku predaja živých zvierat. Na svete je veľa nechcených zvieratiek, ktoré potrebujú domov, no pri tomto rozhodnutí by ste mali byť opatrní. Takéto stránky často prevádzkujú chovatelia, ktorí neodborne množia zvieratá alebo ich držia v zlých podmienkach. Naviac transport k vám domov môže byť pre zviera nepríjemný a niekedy aj fatálny, ak sa preváža neodborne.

Ak si chcete zadovážiť živého spoločníka, navštívte útulok alebo známeho chovateľa.

Kozmetika

Pokiaľ nakupujete kozmetiku od neznámej značky, buďte opatrní. Môžete skončiť s nepeknou alergiou, ktorú spôsobí nekvalitné zloženie.

Lieky

Niektoré voľnopredajné lieky sú dostupné na internete a na niektorých stránkach dokonca nájdete aj lieky na predpis. A to často s veľkými zľavami. Akokoľvek sa to môže zdať lákavé, lieky by ste objednávať online nemali, nielen kvôli ich exspirácii. Veľa stránok s ponukou liekov totiž funguje nelegálne a vy na to môžete doplatiť stratou peňazí alebo obdržaním nesprávnych liekov.

Parfumy

Medzi najčastejšie reklamované produkty na internete patria jednoznačne voňavky a parfumy. Je to aj logické – veď ako môžete virtuálne cítiť vôňu? A aj keď si vyberiete známu značku, veľa online parfumérií vám v balíku zašle niečo úplne iné. A vy sa opäť dostanete do kolotoča reklamácie, ktorá nemusí vždy dopadnúť dobre.

„Dizajnérske“ kúsky

V súčasnosti už nie je problém upraviť fotografiu „fejku“ tak, aby sa podobala na originálnu dizajnérsku značku kabelky, topánok alebo oblečenia. Ak sa k tomu pridruží nízka cena, veľa ľudí sa nechá takouto ponukou zlákať. Výsledkom je ale nekvalitný výrobok, z ktorého bude na diaľku viditeľné, že ide o "fejk". teda lacnú napodobeninu. Ak chcete mať skutočný dizajnérsky kúsok, nakupujte na oficiálnych stránkach tejto značky a pripravte sa, že lacné to rozhodne nebude.

Potraviny

Ak na stránke, kde môžete potraviny objednať, nie je uvedený aj presný čas ich rozvozu, na tento nákup by ste mali radšej zabudnúť. V prípade nákupu potravín cez internet ale riskujete takmer vždy – pokiaľ totiž suroviny nevidíte na vlastné oči, môže vás pri donáške čakať nemilé prekvapenie. A reklamácia potravín zrejme nebude prebiehať hladko ani rýchlo. Dajte si teda pozor, aby ste neskončili bez potravín aj bez peňazí.

S akými nešťastnými nákupmi na internete máte skúsenosti vy?

Zdroj: Info.sk, DK, kiplinger.com, howstuffworks.com. Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Mikro-podvádzanie: 11 znakov toho, že vás partner nepriamo podvádza

Mikro-podvádzanie: 11 znakov toho, že vás partner nepriamo podvádza

DNES - 12:12Zaujímavosti

Mikro-podvádzanie sa u každého páru prejavuje odlišne. Niektorí partneri ho dokonca tolerujú, iní ho neznesú.

3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

DNES - 7:22Zaujímavosti

Každý let lietadlom zanecháva nezmazateľné stopy na tele. Tie dlhšie sú však po všetkých stránkach o čosi náročnejšie. Ako si poradiť s následkami?

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

VČERA - 20:35Zaujímavosti

Máte málo miesta pre rozrastajúce sa cukety? Skúste ich naučiť rásť vertikálne.

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

VČERA - 12:56Zaujímavosti

V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.