• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
20°Bratislava

Žilina nedala Prešovu šancu, Zlaté Moravce vyškolili Trenčín

  • 9:00 31.07.2016
  • Žilina
Žilina nedala Prešovu šancu, Zlaté Moravce vyškolili Trenčín

Šošoni" si s nováčikom, ktorý po návrate medzi elitu stále neskóroval, poradili bez problémov a vyhrali zaslúžene.

Žilinčania sa do nováčika pustili bez zbytočných "okolkov" a už v 4. minúte sa po centri Mabouku sprava a pohotovom zakončení Škvarku v 16-tke tešili z úvodného gólu v sieti Taliana. Žilinčania mali hru pevne pod kontrolou, hosťom nepožičiavali loptu a dostávali ich do hlbokej defenzívy, z ktorej sa Tatran iba ťažko oslobodzoval. V 15. minúte Škvarka nesebecky prihral v dobrej šanci Špalekovi, ale jeho gól pre ofsajd neplatil.

Ďalšia šanca domácich prišla v 26. minúte, keď po Škvarkovej strele Talian loptu rukou stlmil, ale pred nabiehajúcim Otubanjom stihol odvrátiť loptu na roh Luberda. Po polhodine hry vystrelil v nádejnej pozícii do ľavého horného rohu Leško, no bez razancie a Volešák jeho pokus vyriešil. V 36. minúte sa Otubanjo už dočkal, keď Hlohovský zľava poslal center pred Taliana, Bujňák zlým riešením prihral nigérijskemu útočníkovi loptu ako na podnose a gólman Prešova už bol bezmocný. V záverečnej minúte polčasu mohlo byť prakticky rozhodnuté, keď Hlohovský namieril dobre, ale Talian vytlačil loptu na žrď a od nej sa lopta odrazila do poľa.

Aj v úvode druhého polčasu pokračovala žilinská ofenzívna snaha o poistenie náskoku a v 51. minúte bola aj korunovaná tretím gólom. Škvarka v päťke prihral zľava na druhú tyč a Mabouka v páde zasunul loptu za bezmocného Taliana. Žilina kontrolovala hru, ale vystrkovať rožky začali aj hostia. Striedajúci Tubonemi v 62. minúte šiel sám na Volešáka, ale ten mu stihol čisto v páde rukami loptu vypichnúť a následne ju odkopnúť do bezpečia. O chvíľu mal dobrú šancu Katona, ale Mazáň aj za cenu tvrdého stretu šiel do súboja a loptu mu vypichol. V 66. minúte sa na slovenské trávniky opäť vrátil gambijský útočník Žiliny Momodou Ceesay a o tri minúty našiel prihrávkou Hlohovského, ktorý zoči-voči Talianovi nezaváhal a upravil na 4:0. O triumfe Žiliny nebolo najmenších pochýb a v dobrej atmosfére na tribúnach sa domáci v ofenzíve snažili potešiť svojich fanúšikov. V 82. minúte dostal Škvarku perfektnú prihrávku na hranicu 16-tky, ale Talian sa pri jeho bombe vyznamenal. "Šošoni" si s nováčikom, ktorý po návrate medzi elitu stále neskóroval, poradili bez problémov a vyhrali zaslúžene 4:0.

MŠK Žilina – 1. FC Tatran Prešov 4:0 (2:0)
Góly: 4. Škvarka, 36. Otubanjo, 51. Mabouka, 69. Hlohovský. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Králik, Vavro – Jacko, 2365 divákov.

Zostavy a striedania:
Žilina:
Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Mazáň – Pečovský – Diaz (66. Ceesay), Škvarka – Špalek, Otubanjo (77. Vallo), Hlohovský (70. Paur)

Prešov: Talian – Kačala (57. Tubonemi), Bartek (84. Micherda), Luberda, Bujňák – Dzurík, Jacko – Streňo, Keresteš, Leško (69. Kubus) – Katona

Povedali po zápase
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina:
"Oceňujem hru súpera, ktorý ako nováčik hral sympaticky, nezavrel sa vzadu, ale hral otvorenú partiu, čo sme ani nečakali. Chlapci hrali s vášňou, chutil im futbal, podporili ich fanúšikovia, ktorým ďakujem a uhrali čisté konto, takže gratulujem."


Ján Karaffa, asistent trénera Prešova: "Gratulujem súperovi, podal výborný výkon. Pomohol mu rýchly gól, keď sme inkasovali už v 4. minúte, ale bez ohľadu na to, kedy gól padol, nám súper ukázal, kde sú naše nedostatky. Pre nás je tento zápas opäť ponaučením, že je veľký rozdiel medzi druhou ligou a najvyššou súťažou. Zbierame skúsenosti a musíme sa zamerať na ďalší zápas so Senicou. Musíme si vyčistiť hlavy, vyzdvihnúť pozitíva z tohto duelu, lebo aj tie v našej hre boli a na nich stavať."

.

ViOn Zlaté Moravce - Vráble - AS Trenčín 3:0 Zlaté Moravce 30. júla (TASR) - Domáci sa favorita nezľakli a už v 10. minúte sa ujali vedenia, keď po Orávikovom rohu nedôrazne bránený Ranko poslal loptu hlavou do brány. Koncepciu úradujúceho majstra následne narušilo vylúčenie Udeha, ktorý si nebezpečne "vyšliapol" na Sedláka a hlavný rozhodca Glova mu z voleja ukázal červenú kartu. Tempo hry upadlo, ďalší vzruch videli diváci až v 38. minúte. Najskôr Guilavogui neuspel pred Chovanom a z následného brejku na opačnej strane Bala netrafil Kováčovu bránu. V úplnom závere úvodného dejstva mohol Válovčan poslať ViOn do dvojgólového vedenia, šikovne vnikol do šestnástky hostí, ale lopta mu v dobrej pozícii nesadla a minula bránu.

Aj vstup do druhého polčasu vyšiel domácim nad očakávanie. Bariš našiel na hranici šestnástky Válovčana a ten zamieril presne k ľavej žrdi. V 63. minúte po Válovčanovej akcii a milimetrovej prihrávke zvýšil už na hrozivých 0:3 z pohľadu favorita striedajúci Rejdovian. Trenčania pôsobili v Zlatých Moravciach odovzdaným dojmom, v 75. minúte ich od štvrtého gólu uchránila iba nepresnosť Rejdoviana. O tri minúty mohli hostia aspoň znížiť, ale Diks spálil tutovku. Skóre sa už nezmenilo a zverenci trénera Martina Ševelu tak pred stredajšou odvetou 3. predkola Ligy majstrov na pôde Legie Varšava utrpeli v Zlatých Moravciach hanebnú prehru rozdielom triedy.
ViOn Zlaté Moravce - Vráble - AS Trenčín 3:0 (1:0)
Góly: 10. Ranko, 54. Válovčan, 63. Rejdovian. Rozhodoval: Glova, ŽK: Pintér - Kleščík, Baez, Prekop, ČK: 20. Udeh (Trenčín).

Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce - Vráble: Kováč - Boszorád, Ranko, Kapor, Pintér - Bariš, Sedlák (22. Rejdovian) - Orávik, Kostadinov (90. Kastelovič), Válovčan - Guilavogui (73. Gešnábel)

AS Trenčín:
Chovan - Šulek (61. Diks), Kleščík, Udeh, Holúbek - Baez - Kalu, Bero, Jančo, Bala (61. Ket) - Janga (46. Prekop)

Povedali po zápase
Peter Gergely, tréner ViOn-u:
"Je to zaslúžené víťazstvo. Dôležitým momentom bol zákrok Kováča v úvode, keď chytil veľkú šancu. Počítali sme s tým, že súper mal päť ťažkých zápasov v nohách. Chceli sme to našou hrou využiť."
Martin Ševela, tréner Trenčína: "Nepodarilo sa nám nadviazať na výborný výkon proti Legii. Zlyhali sme v disciplíne pri osobnom bránení. Nasledovala osobná nedisciplinovanosť nášho stopéra. Toto ovplyvnilo náš výkon. Chceli sme v druhom polčase otočiť zápas, ale po stratách lopty nás súperovi rýchli hráči potrestali. Zápas ovplyvnila asi aj čiastočná únava. Ešte nie sme také veľké mužstvo, aby sme po sebe zopakovali takéto výkony. Je to skúsenosť a veľká škola. Nedá sa viezť na vlne, ale treba ukázať túžbu a srdce."
.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:0 Senica 30. júla (TASR) - Záhoráci nastúpili do zápasu v základnej jedenástke s ďalším Španielom Docalom, naopak, v zostave Zemplínčanov chýbal stopér Vernon de Marco. Seničania si uvedomovali dôležitosť stretnutia, keďže v lige nezvíťazili už osem mesiacov a v tejto sezóne nestrelili ešte ani gól. Úvod z ich strany bol preto trocha nervózny, hra sa kúskovala a chýbalo jej potrebné tempo. Prvú strelu do priestoru brány mali hostia v 13. minúte, so Šimčákovým pokusom však Šulla veľa problémov nemal. To bolo zo strany hostí v úvodnej fáze všetko.

Domáci sa snažili a aj keď sa im hra nedarila, išli za strelením gólu. V 15. minúte po Dolného rohu hlavičku Pillára brankár Kira kryl. Prvý tohtosezónny gól sa Seničanom podarilo streliť v 28. minúte. Po výbornom centri Gonchara z päťky nekompromisne hlavičkou pod brvno otvoril skóre najmladší Seničan Samuel Mráz. Už o dve minúty sa diváci na senickom štadióne radovali opäť, keď Guillermo získal loptu pred šestnástkou hostí a krásnou strelou do pravej šibenice strelil svoj prvý gól vo Fortuna lige. Do polčasu zaujala ešte nepríjemná strela Delgada tesne pred odchodom do kabín, keď brankár Kira musel loptu vyraziť na roh.

V druhom polčase sa hralo prevažne medzi šestnástkami. Seničania sa stiahli do obrany a loptu mali viac v moci hostia, ktorí však v ofenzíve toho veľa neukázali. V 48. minúte Pirulo z priameho kopu z pravej strany vyslal nebezpečnú strelu a brankár Šulla loptu vyškriabal na roh. Nebezpečná bola štandardka Žofčáka na druhej strane v 65. minúte, ale lopta letela tesne vedľa žrde. Z domácich trafil priestor brány ešte Mráz, ktorého strela z dobrej pozície však našla Kiru pripraveného. Aj v závere mali síce Zemplínčania tlak, ten však bol jalový a do gólovej šance sa nedostali. Tri body tak zostali na Záhorí a Seničania sa tešili z víťazstva.
FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)
Góly: 28. Mráz, 30. Guillermo. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Gonchar, Kosorin (obaja Senica), 1384 divákov.

Zostavy a striedania:
FK Senica:
Šulla - Gonchar, Březina, Pillár, Delgado - Mráz, Kratochvíl (84. Ebwelle), Pirulo - Docal (53. Kosorin), Guillermo, Dolný (61. Blažek)

MFK Zemplín Michalovce: Kira - Perez, Sedlák, Sipľak, Šimčák - Grič (63. Bellas) - Kunca (63. Qose), Danko, Žofčák, Koscelník (76. Turík) - Škutka

Povedali po zápase:

Miroslav Mentel, tréner FK Senica: "V prvom polčase sme boli dominantnejší, išla nám hra, dali sme pekné góly. Súper bol v druhom polčase aktívnejší, hralo sa na našej polovici. Mohlo to byť aj tým, že sme vyhrali po osemnástich zápasoch, bol tam možno trochu aj strach o výsledok. Po prestriedaní prišli určité zmeny, zvýšila sa agresivita, záverečných 10-15 minút bolo už vyrovnanejších. Rovnako ako náš súper v prvom, my sme prespali 30 minút v druhom polčase."

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Prespali sme úvod zápasu. Tridsaťpäť minút sme boli málo agresívni, málo aktívni, ťažko sme sa presadzovali. Súper išiel zaslúžene do dvojgólového vedenia. V druhom polčase sme sa snažili niečo urobiť so zápasom, išli sme na dvoch útočníkov, no nepodarilo sa nám to a súper zaslúžene zvíťazil."
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.