• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Výber Európy začne s prípravou na Svetový pohár 4. septembra v Quebecu

  • 19:26 29.07.2016
  • Trenčín
Výber Európy začne s prípravou na Svetový pohár 4. septembra v Quebecu

Šatan vidí najväčšie prednosti svojho výberu v kreativite a schopnosti produkovať ofenzívnu krásu.

Výber Európy začne prípravu na Svetový pohár 2016 v hokeji 4. septembra v Quebecu. Na piatkovej tlačovej konferencii v Trenčíne to oznámil generálny manažér tímu Miroslav Šatan.

"Slovenskí a švajčiarski hokejisti nemusia absolvovať olympijskú kvalifikáciu, najskôr podstúpia lekárske testy ako pred každým tréningovým kempom. Zvyšok mužstva, ktorý tvoria hráči iných národností, odohrá eliminačné turnaje na ZOH, dostane deň voľna a pripojí sa k nám 5. septembra. Nasledujúci deň máme na programe úvodný spoločný tréning," uviedol Šatan.

Výber Európy odohrá tri prípravné zápasy: 8. septembra si v Quebecu zmeria sily s Výberom Severnej Ameriky, o tri dni neskôr sa uskutoční odveta v Montreale a 14. septembra nastúpia Európania proti Švédom vo Washingtone. "Následne odcestujeme do dejiska turnaja v Toronte. Na podujatí na nás čakajú súboje s USA (17. septembra), Českom (19. septembra) a Kanadou (21. septembra). Prvé dve mužstvá postúpia do play off, finále sa hrá na dva víťazné zápasy," priblížil Šatan.

Zľava hokejisti Zdeno Chára, Marián Gáborík a Miroslav Šatan si prezerajú dres tímu výberu Európy po skončení tlačovej konferencie k Svetovému poháru 2016, 29. júla 2016 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Do jeho nominácie sa zmestilo sexteto Slovákov, do Trenčína prišli obranca Zdeno Chára i útočníci Marián Gáborík, Marián Hossa a Tomáš Tatar. Absentovali brankár Jaroslav Halák a zadák Andrej Sekera. "Halák sa z rodinných dôvodov ani neplánoval po sezóne vrátiť zo Spojených štátov, Sekera odišiel na krátku zahraničnú dovolenku," vysvetlil generálny manažér piatkovú neprítomnosť spomenutej dvojice.

Šatan vidí najväčšie prednosti svojho výberu v kreativite a schopnosti produkovať ofenzívnu krásu: "Ťažko odhadnúť silu nášho tímu, jeho členovia budú hrať pohromade premiérovo. Poznajú sa z konfrontácií v NHL, ale jeden dres ešte nehájili." Ku zmene došlo v realizačnom štábe, skauti Peter Bondra a Ricky Olczyk sa stali aj asistentmi generálneho manažéra. "Moja úloha bude spočívať napríklad v obstaraní náplne voľného dňa pred prípravným duelom vo Washingtone. Tiež sa treba pozrieť do ostatných táborov, aby sme spoznali silné stránky súperov a náležite sa tak nachystali na turnajové stretnutia," povedal Bondra, ktorý na celkové prvenstvo na SP 2016 favorizuje Výber Severnej Ameriky, zatiaľ čo Šatan sa spoločne s Chárom či Hossom zhodol na Kanade.

GM Výberu Európy pripustil možnosť častejšieho usporiadanie Svetového pohára v prípade výluky hráčov NHL zo zimných olympijských hier, nechcel však špekulovať konkrétnejšie, pokiaľ sa nepotvrdí ich neúčasť pod piatimi kruhmi.

Výber Európy na SP 2016:

brankári:
Frederik Andersen (Dán./Anaheim), Thomas Greiss (Nem./NY Islanders), Jaroslav HALÁK (SR/NY Islanders)

obrancovia:
Christian Ehrhoff (Nem./Chicago), Zdeno CHÁRA (SR/Boston), Roman Josi (Švajč./Nashville), Luca Sbisa (Švajč./Vancouver), Dennis Seidenberg (Nem./Boston), Andrej SEKERA (SR/Edmonton), Mark Streit (Švajč./Philadelphia),

útočníci:
Pierre-Édouard Bellemare (Fr./Philadelphia), Mikkel Bödker (Dán./Colorado), Leon Draisaitl (Nem./Edmonton), Marián GÁBORÍK (SR/Los Angeles), Jannik Hansen (Dán./Vancouver), Marián HOSSA (SR/Chicago), Anže Kopitar (Slovin./Los Angeles), Nino Niederreiter (Švajč./Minnesota), Frans Nielsen (Dán./NY Islanders), Tobias Rieder (Nem./Arizona), Tomáš TATAR (SR/Detroit), Thomas Vanek (Rak./Minnesota), Mats Zuccarello (Nór./NY Rangers)

prezident/vedúci tímu:
Franz Reindl, generálny manažér: Miroslav Šatan, asistenti generálneho manažéra: Peter Bondra, Ricky Olczyk, hlavný tréner: Ralph Krueger, asistent trénera: Paul Maurice, skautský tím: Peter Bondra, Sean Burke, Lorne Henning, Václav Nedomanský, Ricky Olczyk
program prípravy na SP 2016:

štvrtok 8. septembra:
Česko - Rusko (Petrohrad),
Švédsko - Fínsko (Helsinki),
Výber Európy - Výber Severnej Ameriky (Quebec City)

piatok 9. septembra:
Kanada - USA (Columbus)

sobota 10. septembra:
Fínsko - Švédsko (Göteborg),
Rusko - Česko (Praha),
USA - Kanada (Ottawa)

nedeľa 11. septembra:
Výber Európy - Výber Severnej Ameriky (Montreal)

utorok, 13. septembra:
Fínsko - USA (Washington)

streda 14. septembra:
Česko - Výber Severnej Ameriky (Pittsburgh),
Kanada - Rusko (Pittsburgh),
Švédsko - Výber Európy (Washington)
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.