• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
12°Bratislava

9 skvelých spôsobov, ako využiť silonové pančuchy

  • 18:27 28.07.2016
  • Bratislava
9 skvelých spôsobov, ako využiť silonové pančuchy

Podarilo sa vám opäť roztrhať „silonky“? Nevyhadzujte ich, v domácnosti sa ešte dajú veľmi dobre použiť. Poznáte týchto 9 spôsobov?

Na leštenie

Či už chcete vyleštiť drevenú dlážku, nábytok alebo lakované topánky, silonové pančuchy sú skvelým pomocníkom. Môžete na ne naniesť aj trochu vosku pre lepší výsledný efekt.

Čítajte: Papier na pečenie: 14 spôsobov, ako ho môžete v domácnosti využiť

Udržia mydlá

Zrejme poznáte sieťku na mydlo, kam sa odkladajú malé zvyšky, aby sa ešte spotrebovali. Ak práve nemáte sieťku alebo sa vám ju nechce kupovať, môžete zvyšky z mydla uskladniť aj do siloniek. Ak sú sieťované, o to lepšie.

Zmenšia batožinu

Chcete si batožinu zbaliť čo najúspornejšie? Ak niektoré z vašich vecí stáčate do rolky, ale tá sa neustále vystiera, navlečte ich do siloniek. Zabránite tak vystieraniu a súčasne ich stlačíte tak, že ušetríte ďalší priestor. Platí to zvlášť pri uterákoch.

Prevoňajú oblečenie

Pokiaľ sušíte oblečenie v sušičke, naplňte silonku zmesou sušených bylín (potpourri) a vložte ju spolu s oblečením do sušičky. Pozor ale na to, aby zmes neobsahovala byliny, ktoré púšťajú farbu. Oblečenie by síce krásne voňalo, no farby by boli zničené.

Mäkká lopta pre deti

Ak chcete pre vaše deti alebo domáce zvieratko vyrobiť lacnú hračku, stavte na silonové pančuchy. Jednoducho ich stočte do guličky a napchajte do jednej silonky, ktorú potom zaviažete. Vznikne tak hračka, ktorú môžete hádzať a pritom nič nezničí.

Čítajte: Použité čajové vrecúška môžete kreatívne využiť v domácnosti

Na odlakovanie nechtov

Zabudnite na vatové tampóny alebo vatu, ktorá zanecháva v laku a záderoch tenké vlákna. Namočte do odlakovača kúsok silonovej pančuchy a použite ju na odstránenie laku z nechtov.

Na nepríjemné svetre

Pokiaľ vás nepríjemne „hryzú“ zimné svetre a nepomáha ani oprať ich v aviváži, skúste si rukávy podšiť silonkami alebo si ich jednoducho natiahnite na ruky pod sveter. Zbavíte sa tak problému a získate naviac ďalšiu vrstvu, ktorá vás zahreje.

Do záhradky

Pokiaľ pestujete rajčiny, bude potrebné im poskytnúť oporu, aby pekne rástli. Použite teda drevenú tyč a stonku rastliny k nej pripevnite silonovou pančuchou. Silon ju totiž nepoškodí a bude sa postupne elasticky naťahovať súčasne s tým, ako bude rastlina rásť.

Čítajte: Zvyšky z kávy nevyhadzujte, takto ich môžete využiť v domácnosti

Na prach pod chladničkou

Hrozíte sa toho, koľko prachu je asi pod vašou chladničkou? Pokiaľ chcete upratať aj na tomto mieste, navlečte silonovú pančuchu na dlhý tenký predmet a prejdite ním popod chladničku. Silon spoľahlivo zachytí prach.

Využívate silonové pančuchy aj na iné účely, než na nosenie?

Zdroj: Info.sk, DK, naturallivingideas.com, kidspot.com.au. Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

VČERA - 19:10Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

VČERA - 8:55Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

Futurológ: Blížime sa k singularite, toto sa stane už o 5 rokov

VČERA - 7:06Zaujímavosti

Podľa uznávaného futurológa Raya Kurzweila, z ktorého predpovedí sa vyplnilo takmer 86 percent, technológia v roku 2029 dosiahne nový míľnik, ktorý ovplyvní aj ľudstvo.

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

22:09 15.04.2024Zaujímavosti

Počas pristávania lietadla sa pasažieri na palube môžu stretnúť s celým radom nepríjemných zvukov, ktoré stupňujú strach z lietania. Často sa ich však vôbec netreba báť.