• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Kouč Spartaka Karhan vidí rezervy v defenzíve Austrie Viedeň

  • 21:19 27.07.2016
  • Viedeň
Kouč Spartaka Karhan vidí rezervy v defenzíve Austrie Viedeň

Trnavčanom naďalej chýba zranená trojica Matúš Čonka, Peter Čögley, Filip Deket.

Futbalisti Spartaka Trnava sa vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej ligy UEFA 2016/2017 na pôde Austrie Viedeň pokúsia využiť nedostatky v defenzívnej činnosti rakúskeho súpera. Tie odhalil tréner "bílích andelov" Miroslav Karhan.

"Majú kvalitných futbalistov smerom dopredu. Osobne vidím miernu rezervu v hre dozadu, budeme sa ich snažiť čo najviac prevetrať," priniesla oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová Karhana zo stredajšej predzápasovej tlačovej konferencie. Informácie získal z víkendového víťazstva Austrie na trávniku St. Pöltenu 2:1 v najvyššej rakúskej súťaži. "Sú bojovní, technickí a najmä rýchli. Všetko robia v pohybe, bude to zaujímavé. V ofenzíve sú silní, na to si musíme dať pozor," dodal obranca Lukáš Greššák.

Trnavčanom naďalej chýba zranená trojica Matúš Čonka, Peter Čögley, Filip Deket. Do nominácie na prvý zápas sa napriek tomu nedostali legionári Edson Correia de Araujo ani Loic Gagnon, čo značí príjemné starosti v tvorbe zostavy. "Určite je fajn, keď sa mužstvu darí. Na začiatku prípravy som chalanom povedal, že budem len rád, ak budem mať takéto problémy pri výbere hráčov. Gagnon s Ederom ešte toľko nenatrénovali, predovšetkým pri prvom menovanom sa to ukázalo v 70. minúte duelu proti Dunajskej Strede, keď odišiel kondične. V stredu absolvovali s juniorkou modelovaný zápas a vo štvrtok na nich čaká tréning. Je to pre nich výhodnejšie, ako keby presedeli viedenské vystúpenie na lavičke," vysvetlil Karhan.

Jeho zverenci v novej sezóne zatiaľ neokúsili trpkosť prehry, cez víkend vo Fortuna lige zdolali FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1. Teraz majú pred sebou prvý krok úlohy zlepšiť výsledok v Európskej lige z minulého ročníka, v ktorom práve v treťom predkole stroskotali na gréckom tíme PAOK Solún. "Je skvelé, že sme opäť takto ďaleko, no všetci sa chceme posunúť ešte vyššie. Bude to náročný súboj, musíme ho zvládnuť a získať čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred budúcotýždňovou domácou odvetou," vyhlásil brankár Adam Jakubech.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.