• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
12°Bratislava

Kapitán Kleščík o zápase s Legiou: Máme rešpekt, ale aj sebavedomie

  • 21:23 26.07.2016
  • Žilina
Kapitán Kleščík o zápase s Legiou: Máme rešpekt, ale aj sebavedomie

Na 11-násobného poľského majstra sa hráči dvojnásobného majstra tešia, ale vedia, že to bude neľahký súper.

Postupom cez slovinskú Olimpiju Ľubľana si hráči AS Trenčín vybojovali možnosť zahrať si v európskych pohároch ešte minimálne štyri duely. Prvý ich v ich prechodnom domove na štadióne Pod Dubňom v Žiline čaká už v stredu o 20.30 h proti poľskému šampiónovi Legii Varšava.

Na súboj 3. predkola Ligy majstrov sú Trenčania po ligovom víťazstve 3:0 nad Senicou naladení dobre. Horšie je to už pri pohľade na súpisku Trenčanov, najmä v zložení obrany. Pre povinnosti v olympijskom tíme Nigérie z nej vypadol krajný obranca Kingsley Madu a stopéra Lukáša Skovajsu vyradila z hry operácia kolena. Do hry však možno zasiahne navrátilec, stredopoliar Aldo Baéz, ktorý ako voľný hráč prichádza do známeho pôsobiska zo Slavie Praha. "Ak sa podarí jeho prestup papierovo doladiť, bude Aldo k dispozícii rovnako ako James Lawrence, ktorý je zdravotne v poriadku. Alternatívy namiesto zranených hráčov máme, ale s určitosťou viem povedať iba to, že nastúpime jedenásti," informoval na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Trenčanov Martin Ševela.

VIDEO: M. Ševela pred zápasom tretieho predkola Ligy majstrov 2016/2017


O sile Legie vedia v Trenčíne všetko podstatné. "Veľkosť rozpočtu aj fanúšikovskej základne sú nepochybne na strane Legie. Súper má možno aj o niečo kvalitnejších náhradníkov, ale rozhodne sa až na ihrisku. Nastúpi proti nám iba jedenásť hráčov a ja pripravím svoj tím tak, aby sme boli po zápase spokojnejší my. Legia hrá tímovo, má silné individuality, ale tie bez podpory tímu nevyskočia. Pre nás je tento dvojzápas možnosťou konfrontovať sa so špičkovým tímom poľskej ligy. Nehľadíme na individuality, ale na tím," prezradil Ševela.

Na 11-násobného poľského majstra sa hráči dvojnásobného majstra tešia, ale vedia, že to bude neľahký súper. "Veríme, že príde viac fanúšikov, prídu aj fanúšikovia súpera. Pred Legiou máme rešpekt, ale máme aj sebavedomie a pôjdeme do zápasu s tým, aby sme si dali pozor na silné stránky súpera. Chceme hrať futbal, aký sme hrali doteraz a sústredíme sa na naše kvality. Nesústredíme sa iba na kanoniera Nikoliča, ktorý je dobrým útočníkom, ale nie je jediným nebezpečným hráčom zo súperovho tímu," myslí si kapitán AS Peter Kleščík.

VIDEO: P. Kleščík pred zápasom tretieho predkola Ligy majstrov 2016/2017


Trenčania v dvoch zápasoch proti slovinskému súperovi inkasovali až šesťkrát, no takúto štatistiku proti poľskému šampiónovi nemôžu predviesť. "Oprieme sa o defenzívnu stránku našej hry, v ktorej bude treba odstrániť individuálne, až detské chyby. Máme však na druhej strane silu v ofenzíve, kde sme skórovali šesťkrát a máme na čom stavať. Priestor na zlepšenie je v oboch aspektoch našej hry. Šemrinec, napriek inkasovaným gólom, má moju dôveru, takisto ako všetci hráči v tíme. Rozhodnutie, koho postavím do brány, si nechám na zajtra a verím, že bude na prospech celého tímu," povedal kouč Trenčanov.

Pod Dubňom sa očakáva dobrá návšteva, ale vypredané určite nebude. Súper obdržal lístky pre svojich fanúšikov iba do sektoru hostí, kam sa zmestí necelých 600 fanúšikov a tieto vstupenky by mali byť predané všetky. Na zvyšku severnej tribúny nebudú kvôli bezpečnosti žiadni fanúšikovia. Predaj vstupeniek prebieha už iba v utorok, v deň zápasu už lístky k dispozícii pre prípadných záujemcov nebudú. V Žiline bude posilnenými policajnými hliadkami a zložkami zaistená bezpečnosť v centre aj okolí štadióna. Obyvatelia mesta i fanúšikovia, ktorí prídu na zápas, sa budú musieť pred jeho začiatkom i po jeho skončení vysporiadať s určitými obmedzeniami v doprave.

Umelý trávnik bude pre Trenčín výhodou, tvrdí tréner Legie Varšava

Súper Trenčanov v 3. predkole futbalovej Ligy majstrov pricestoval na Slovensko v plnej sile. Albánsky tréner poľského majstra Legie Varšava Besnik Hasi má problémy iba s českým obrancom Adamom Hlouškom, ktorého trápilo zranenie a o jeho prípadnom štarte sa rozhodne až v deň stretnutia.

S tímom je v dejisku zápasu Žiline aj francúzsky stredopoliar Thibault Moulin, ktorý absolvoval tréning a mal by byť pripravený nastúpiť. Dotiahnutý ešte nie je príchod útočníka z Martiniku Steevena Langila, toho kouč Hasi pozná ešte z pôsobenia v belgickej lige. "Je to rýchly hráč, ktorý by nám v ofenzíve veľmi pomohol. V Žiline s nami ale nie je, bude sa pripravovať doma na najbližší ligový duel," prezradil Besnik Hasi.

Pre Legiu je Trenčín súperom, ktorého silu rešpektujú. "Má veľa rýchlych a ofenzívnych hráčov, či už sú to Bero, Bala, Kalu, Rabiu alebo Janga. Musíme byť dobre organizovaní, nesmieme im nechať na ihrisku veľa priestoru, pretože by sa nám to mohlo vypomstiť. Úspechom bude pre nás každý dobrý výsledok, ktorý pred odvetou uhráme," načrtol ambície Hasi.
Na snímke tréner futbalového tímu Legia Varšava Besnik Hasi počas tlačovej konferencie pred futbalovým zápasom 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017 na štadióne MŠK Žilina 26. júla 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová
Ako výhodu pre Trenčín berú hostia umelý trávnik na Štadióne Pod Dubňom. "Nie je to prírodný trávnik, čo nás trochu znevýhodňuje a naopak, pomáha to Trenčínu, ktorý hráva takisto na umelej tráve. Hrá na nej rýchlo a budeme si musieť dať pozor na jeho rýchle úvody polčasov, pretože v posledných troch dueloch Trenčania skórovali takmer vždy v prvých tridsiatich minútach. Pre nás je to varovanie," pripomenul Hasi.

Obranca Legie Michal Pazdan svojho trénera doplnil: "Na umelej tráve som súťažný duel ešte asi nehral, takže to bude pre mňa novinka. Na umelú trávu som zvyknutý maximálne tak v zimnej príprave. Trénovali sme síce v posledných dňoch aj na umelej tráve, budeme trénovať aj teraz pred zápasom, ale tréning je iný ako duel. Sám neviem, čo od toho očakávať, navyše v tak dôležitom zápase."
Na snímke obranca Legia Varšava Michał Pazdan počas tlačovej konferencie pred futbalovým zápasom 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017 na štadióne MŠK Žilina 26. júla 2016. Foto: TASR/Erika Ďurčová
Legia prišla nedávno o slovenského reprezentanta Ondreja Dudu, ktorý prestúpil do Herthy Berlín. Pre trénera Hasiho je to citeľné oslabenie tímu, ale Dudov prestup odobril. "Myslím si, že Ondrej ešte nepovedal svojou hrou všetko, čo v ňom je. Je to veľmi kvalitný a technický hráč, ktorý mal v sebe niečo špeciálne. Má však šancu byť ešte lepším a ukázať maximum. Aj pre klub, akým je Legia, je ťažké udržať v tíme hráča, o ktorého majú záujem popredné kluby z Nemecka a Anglicka. Pre nás je škoda, že ho v tíme nemáme, ale prajeme mu všetko najlepšie v ďalšej kariére, pretože v Legii odvádzal vždy stopercentné výkony pre klub od začiatku až do konca. Dúfam, že jeho odchod nahradíme iným spôsobom, aj keď nahradiť Dudove kvality bude náročné," dodal albánsky kouč poľského šampióna.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.