• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
20°Bratislava

Trnava si podmanila Dunajskú Stredu, ViOn na Slovan nestačil

  • 22:01 24.07.2016
  • Trnava
Trnava si podmanila Dunajskú Stredu, ViOn na Slovan nestačil

V záverečnej štvrťhodine sa hostia pokúšali o vyrovnanie, ale domáca obrana ich z zakončeniu nepúšťala, a keďže ani domáci sa už gólovo nepresadili zostalo pri polčasovom stave 2:1.

Päťdesiate ligové stretnutie Trnavy s Dunajskou Stredou sa hralo v tradične búrlivej atmosfére. Domáci nastúpili oproti štvrtkovému zápasu v Európskej lige bez šiestich hráčov základnej zostavy. V 13. minúte vyšla hosťom útočná akcia, na konci ktorej vnikol do 16-ky Pačinda a umiestnenou strelou popod Jakubecha otvoril skóre. Hostia sa z vedenia tešili len päť minút, pretože v 18. minúte po centri z ľavej strany Brazílčan Araujo hlavou vyrovnal. O dve minúty strieľal Paukner z priameho kopu tesne vedľa brány a krátko pred uplynutím polhodiny krížna strela Šabalu na opačnej strane išla vedľa brány. Vzruch nastal v 31. minúte, keď obranný zákrok na Horníka v 16-ke posúdil hlavný rozhodca ako nedovolený, nariadil pokutový kop a kapitán hostí Michalík inkasoval žltú kartu. Paukner nariadenú penaltu bezpečne premenil. Hostia sa snažili odpovedať na nepriaznivý stav, no domáci ich k zakončeniu nepustili a v poslednej päťminútovke polčasu nervózni hráči DAC-u inkasovali ešte ďalšie tri žlté karty.


V prvej desaťminútovke druhého polčasu mali obe mužstvá dve dobré šance, ale bez gólového efektu. U hostí strieľaný center Štepanovského preletel cez celú 16-ku a o chvíľu prihrávku na Šabalu obrátil Kadlec na roh. Na opačnej strane kryl brankár Tofiloski center Gagnona a strelu Kadleca zneškodil brankár hostí tesne pred bránkovou čiarou. Po hodine hry najskôr slabou strelou na Tofilovského zakončil Gagnon a z protiútoku strela Černáka z 20-metrov preletela tesne nad trnavskou bránou. Štvrťhodinu pred koncom zápasu mal dve dobré šance Gagnon, keď sa najskôr uvoľnil v 16-ke, ale Tofilovského neprestrelil a o chvíľu zakončoval len strelou do bočnej siete. V záverečnej štvrťhodine sa hostia pokúšali o vyrovnanie, ale domáca obrana ich z zakončeniu nepúšťala, a keďže ani domáci sa už gólovo nepresadili zostalo pri polčasovom stave 2:1.

Miroslav Karhan, tréner Spartaka Trnava:
"Zápas sa mi hodnotí s veľkou spokojnosťou. Znovu som premiešal zostavu, napriek tomu, že viem, že v Trnave sú diváci veľmi nároční, hrali naši mladí hráči. Po chybe sme dostali gól, no potom sme výsledok otočili a škoda, že v druhom polčase sme nepridali tretí gól. Hráči, ktorí dnes nahradili skúsených, ktorí sedeli na lavičke, dokázali zápas doviesť do víťazného konca. Cyklus nedeľa - štvrtok je veľmi náročný, čo bolo vidieť hlavne na Kadlecovi a Horníkovi, ktorí hrali aj vo štvrtok a mali toho plné zuby. Navyše nám nečakane vypadol zo zostavy pre zdravotné problémy Godál."

Krisztián Németh, tréner DAC Dunajská Streda: "Najdôležitejšie v Trnave je dobre vstúpiť do zápasu. Navyše v Trnave je špecifické prostredie. Podarilo sa nám dostať do vedenia, no domáci čoskoro vyrovnali a o výsledku rozhodla penalta. V druhom polčase sme zvýšili úsilie, hrali sme na doraz, ale výsledok sme neotočili."

Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (2:1)
Góly:
18. Araujo, 33. Paukner (z 11 m) - 13. Pačinda. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Araujo, Mikovič - Michalík, Pačinda, Ljubicič, Huk, Polievka, 6193 divákov.

Zostavy a striedania:
Trnava:
Jakubech – Kadlec, Hladík, Greššák, Horník – Araujo, Oravec (57. Sloboda) - Gagnon, Košťál (46. Mikovič), Jirka – Paukner (72. Tambe)

DAC:
Tofiloski – Štepanovský, Michalík, Kwin, Z. Németh - Ljubicić, Huk (46. Černák) – Vida (57. Polievka), Ľupták, Pačinda – Šabala (82. Sabler)

Bratislava zdolala ViOn 3:2

Bratislava 24. júla (TASR) - V nedeľu podvečer sa nehralo vo vysokom tempe a obidvom mužstvám chýbala dôraznejšia finálna fáza. Vyskytli sa tiež nepresnosti v strede poľa. V 7. minúte nenarobil Lásikov pokus brankárovi hostí Kováčovi vážnejšie problémy. O desať minút neskôr Kováč zachytil Kubíkov center na Priskina. V 36. minúte prebral Pasienky z letargie Schet, ktorý sa v dobrej pozícii dostal ku strele a z hranice pokutového územia prekonal Kováča - 1:0. Ani po návrate z prestávky sa hráči neprezentovali príliš živým futbalom. Bratislavčanom zahrozil hlavičkou Karlík, no vyrovnanie zariadil až Guilavogui - 1:1. Lavičke Zlatých Moraviec tak vyšiel polčasový ťah, autor zásahu totiž vystriedal Rejdoviana. Vzápätí však na opačnej strane Kubík potiahol loptu do šestnástky a prihral Lásikovi, ktorý z prvej prinavrátil domácim náskok - 2:1.

Foto: TASR

Potom sa obrana hostí otvorila o niečo viac, čo po Priskinovej akcii takmer vyústilo do vlastného gólu Boszoráda, následnú strelu Zreľáka zneškodnil Kováč. Vedenie Slovana nezvýšili Kubík s Lásikom po tom, ako sa ľavým krídlom predral Schet. V 72. minúte odpískal hlavný arbiter Hrčka pokutový kop za faul na Kubíka, nariadenú jedenástku s prehľadom premenil Priskin - 3:1. ViOn sa v snahe o skorigovanie spoliehal najmä na centre z hry či štandardných situácií, ale ani jeden nepriniesol požadovaný efekt. V záverečnej desaťminútovke mohol zvýšiť na už rozdiel triedy Schet, no po prihrávke Zreľáka nikým neatakovaný trafil iba žrď. Zlatým Moravciam sa predsa len podarilo znížiť v predposlednej minúte, keď sa pekným pokusom presadil Bariš - 3:2.

Nikodimos Papavasiliou, tréner Slovana:
"Máme za sebou veľmi náročné dni po zlom výsledku v Európskej lige. V nedeľu sme dostali šancu napraviť si chuť, som hrdý, ako sa zverenci dokázali pozviechať. Ukázali sme tímový duch a všetko potrebné na triumf. Musíme si zachovať víťaznú mentalitu a dobré rozpoloženie v kabíne. Ak sa nám to podarí, môžeme dosiahnuť úspechy."

Peter Gergely, tréner Zlatých Moraviec: "Kľúčovým momentom stretnutia bol zásah súpera na 2:1, tento okamih rozhodol o osude celého zápasu. V zostávajúcom priebehu sme sa snažili ešte niečo urobiť s vývojom, ale, žiaľ, už sa nám to nepodarilo."

ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble 3:2 (1:0)
Góly:
36. Schet, 55. Lásik, 72. Priskin (z 11 m) - 53. Guilavogui, 89. Bariš. Rozhodoval: Hrčka. ŽK: De Kamps - Pintér, Pastva, 613 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan:
Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Burnet (77. Ligeon) - Lásik, De Kamps (70. Scott) - Schet, Zreľák, Kubík (73. De Sa) - Priskin

ViOn: Kováč - Boszorád, Karlík, Kapor, Pintér - Bariš, Pastva (78. Sedlák) - Orávik, Kostadinov, Válovčan (67. Gešnábel) - Rejdovian (46. Guilavogui)
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.