• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Sagan takmer dosiahol víťazstvo, záverečnú etapu dokončil ako druhý

  • 20:56 24.07.2016
  • Paríž
Sagan takmer dosiahol víťazstvo, záverečnú etapu dokončil ako druhý

Sagan nazbieral v bodovacej súťaži dokopy 470 bodov a prekonal tak svoje vlaňajšie kariérne maximum (432 b).

Brit Chris Froome sa v nedeľu stal víťazom 103. ročníka najslávnejších cyklistických pretekov sveta Tour de France. Jazdec stajne Sky tak obhájil vlaňajší titul a celkovo pridal už tretí v kariére (2013, 2015, 2016). Na striebornej pozícii skončil domáci jazdec Romain Bardet z AG2R a tretí bol druhý muž vlaňajška Kolumbijčan Nairo Quintana z Movistaru. Zelený dres získal už piatykrát v rade Peter Sagan. Dvadsaťšesťročný Slovák tak z druhého miesta historických tabuliek stráca na prvého Nemca Erika Zabela už iba jediný triumf. Jazdec stajne Tinkoff navyše premiérovo získal titul najbojovnejšieho pretekára celej Tour.

"Nie je to len moje víťazstvo, ale víťazstvo celého tímu, bez ktorého by som tu dnes nestál. Chcem sa poďakovať spolujazdcom, trénerovi Timovi Kerrisonovi a manžérovi Daveovi Brailsfordovi. Taktiež mojej manželke a synovi Kellanovi, ktorému venujem toto víťazstvo. Tohtoročná Tour sa odohrala na pozadí tragických udalostí v Nice, preto si ešte raz uctime pamiatku obetí. Tour je nepredvídateľná, no sú veci, ktoré sa nemenia ako vášeň fanúšikov zo všetkých krajín, krása Francúzska a silné priateľstvá vytvorené vďaka športu. Práve preto ju máme radi," povedal na stupni víťazov Froome.

Na snímke britský cyklista v žltom drese celkového víťaza Chris Froome z tímu Sky oslavuje s manželkou Michelle triumf po záverečnej 21. etape 103. ročníka slávnych cyklistických pretekov Tour de France zo Chantilly do Paríža v nedeľu 24. júla 2016. Foto: TASR/AP

V záverečnej exhibičnej 21. etape z Chantilly do cieľa na Elyzejských poliach v Paríži (113 km) triumfoval Nemec Andre Greipel časom 2:43:08 h. Pretekár stajne Lotto Soudal sa presadil v hromadnom špurte, keď tesne zdolal Sagana a tretí skončil Nór Alexander Kristoff z Kaťuše.

"Som veľmi šťastný a hrdý na svoj tím, ktorý mi posledné tri týždne veril. Stále sme to skúšali, aj keď sa mi nedarilo. Moji kolegovia verili, že môžem vyhrať. Nakoniec sa nám to podarilo v Paríži a nie je lepšie miesto na víťazstvo ako tu. Pripravovali sme sa na túto etapu. Keď sme sa dostali do finále, vybral som si koleso Kristoffa a vyštartoval som," povedal Greipel, ktorý obhájil svoj vlaňajší triumf na Elyzejských poliach.

Froome sa odel do žltého dresu prvýkrát v 8. etape, ktorú vyhral, a odvtedy ho už z rúk nepustil. Svojim súperom v ďalšom priebehu Tour už nedal šancu, k čomu mu dopomohla výborná práca celého tímu Sky a taktiež parádna forma. Tú dokumentoval ako v horách tak aj v časovkách, pričom v druhej do kopca triumfoval.

Vyhral s pohodlným náskokom 4:05 minúty na druhého Bardeta, tretí Quintana mal manko 4:21 min. Jury najprv jazdcom Sky pripočítala stratu po triumfálnom príchode do cieľa na konci pelotónu, no vzápätí výsledky upravila na pôvodné. Štvrtý skončil ďalší Brit Adam Yates (+4:42 min) a na piatej priečke bol bývalý Froomov tímový spolujazdec Richie Porte z Austrálie (+5:17 min). Ďalší z favoritov Alberto Contador zo Španielska (Tinkoff) musel pre zranenie odstúpiť už v deviatej etape.

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan oslavuje piate celkové víťazstvo v bodovacej súťaži po záverečnej 21. etape 103. ročníka medzinárodných etapových pretekov Tour de France v Paríži v nedeľu 24. júla 2016. Foto: TASR/AP

Sagan nazbieral v bodovacej súťaži dokopy 470 bodov a prekonal tak svoje vlaňajšie kariérne maximum (432 b). Pred druhým Nemcom Marcelom Kittelom z Etixxu mal priepastný náskok 242 bodov. V historických tabuľkách sa osamostatnil na druhom mieste pred štvornásobným víťazom Seanom Kellym z Írska. Pred Slovákom je už len Zabel.

Na tohtoročnej Tour nazbieral aj tri etapové víťazstvá a premiérovo v kariére si obliekol slávny žltý dres, ktorý nosil tri dni. Celkovo skončil na 95. mieste s vyše trojhodinovým mankom.

Najlepším vrchárom sa stal jeho tímový spolujazdec Rafal Majka, ktorý nazbieral 209 bodov, druhý Thomas de Gendt ich mal o 79 menej. Biely dres pre najlepšieho mladého pretekára do 25 rokov si odniesol Adam Yates. Medzi tímami dominoval opäť španielsky Movistar s vyše osemminútovým náskokom pred britskou stajňou Sky, tretí BMC stratil 48 minút. Najbojovnejším mužom 103. ročníka Tour bol Sagan.

Záverečná etapa mala už tradične najmä exhibičný charakter. Na rovinatej trati dlhej 113 kilometrov z Chantilly s cieľom na slávnych Elyzejských poliach sa už nebojovalo o celkové poradie a išlo len o jej víťaza a body do súťaže aktivity. Tá však mala už pred štartom svojho víťaza - Sagana. Počas etapy odstúpil jazdec Etixxu Tony Martin.

Jedinú rýchlostnú prémiu 40 km pred koncom získal Marcus Burghardt z BMC. Ešte pred ňou sa do úniku dostala osmička pretekárov, ktorí mali asi 30 km pred cieľom 20-sekundový náskok, no pelotón ich za chvíľu pohltil. Pätnásť km pred cieľom sa dopredu dostal Ukrajinec Jurij Lucenko, pridal sa Belgičan Greg van Avermaet, no s minimálnym náskokom. Pár km pred finišom boli opäť všetci pokope a etapa smerovala k hromadnému finišu. Najlepšie si sily rozložil Greipel, ktorého v posledných metroch stíhal Sagan, no na triumf to už nestačilo.

výsledky 21. etapy (Chantilly - Paríž, 113,00 km):
1. Andre Greipel (Nem./Lotto Soudal) 2:43:08 h, 2. Peter SAGAN (SR/Tinkoff), 3. Alexander Kristoff (Nór.Kaťuša), 4. Edvald Boasson Hagen (Nór./Dimension Data), 5. Michael Matthews (Aus./Orica-BikeExchange), 6. Jasper Stuyven (Belg./Trek), 7. Ramunas Navardauskas (Litva./Cannondale), 8. Christophe Laporte (Fr./Cofidis), 9. Sam Bennett (Ír./Bora-Argon 18), 10. Reinardt Janse Van Rensburg (JAR/Dimension Data) všetci rovnaký čas

celkové poradie:
1. Christopher Froome (V.Brit.Sky) 89:04:48 h, 2. Romain Bardet (Fr./Ag2R) +4:05, 3. Nairo Quintana (Kol./Movistar) +4:21, 4. Adam Yates (V.Brit./Orica-BikeExchange) +4:42, 5. Richie Porte (Aus./BMC) +5:17, 6. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) +6:16, 7. Joaquin Rodriguez (Šp./Kaťuša) +6:58, 8. Louis Meintjes (JAR/Lampre) rovnaký čas, 9. Daniel Martin (Ír./Etixx-QuickStep) +7:04, 10. Roman Kreuziger (ČR/Tinkoff) + 7:11, ... 95. SAGAN +3:27:09

bodovacia súťaž:
1. SAGAN 470 b,
2. Marcel Kittel (Nem./Etixx-QuickStep) 228, 3. Matthews 199

súťaž vrchárov:

1. Rafal Majka (Poľ./Tinkoff) 209 b, 2. Thomas de Gendt (Belg./Lotto Soudal) 130, 3. Jarlinson Pantano (Kol./IAM) 121

súťaž pretekárov do 25 rokov:
1. Yates 89:09:30 h, 2. Meintjes +2:16 min, 3. Emanuel Buchmann (Nem./Bora-Argon) +42:58

tímy:
1. Movistar (Šp.) 267:20:45 h, 2. Sky (V.Brit.) +8:14 min, 3. BMC (USA) +48:11, ... 6. Tinkoff (Rus.) +1:52:23

najbojovnejší pretekár Tour: SAGAN

Sagan s 5. zeleným dresom v rade a titulom najbojovnejší jazdec
Peter Sagan zakončil ďalšie famózne vystúpenie na Tour de France. Korunoval ho v nedeľu ziskom piateho zeleného dresu v rade, čo sa doteraz podarilo iba Erikovi Zabelovi, ktorý má na konte o jeden viac. To však nebolo zo strany slovenského pretekára stajne Tinkoff ani zďaleka všetko. Premiérovo v kariére si obliekol slávny "maillot jaune", pridal tri etapové triumfy a vyhlásili ho aj za najbojovnejšieho pretekára celého 103. ročníka legendárneho podujatia. Navyše neváhal nezištne pomôcť svojim kolegom z tímu. Úradujúci majster sveta tak opäť prepisoval históriu slovenskej cyklistiky.

"Saganova éra" v bodovacej súťaži pokračuje aj piaty rok a zdá sa, že "Tourminátora" zo zeleného dresu tak skoro nikto ani nevyzlečie. Uvedomujú si aj jeho najväčší konkurenti - špurtéri. Kým ich doménou sú hromadné dojazdy do cieľa, Sagan dokáže zbierať body všade. Na rovine, v špurtoch do cieľa, kopcovitých i tých vysokohorských etapách. Tento rok ich získal dokopy 470 a prekonal tak svoje vlaňajšie maximum (432 b). Druhý Nemec Marcel Kittel zaostal o priepastných 242 bodov.

Zelený dres si prvýkrát obliekol v 2. etape, potom aj v 4. a 5. a od 10. ho už zo seba nevyzliekol. "Som nadšený, že si dnes môžem obliecť zelený dres, no keď prídeme do hôr, neexistuje šanca, aby som zdolal Petra Sagana. Nikto to nedokáže, on je proste na inej úrovni," komentoval Saganovu dominanciu Brit Mark Cavendish po svojom triumfe v 6. etape. Práve on je posledný držiteľ "maillot vert" pred Slovákom.

Svoje vystúpenie začal tretím miestom v úvodnej etape. Druhá sa už stala jeho korisťou a po nej sa na ďalšie tri dni obliekol do žltého dresu. Ďalšie vavríny získal vo veternej 11. etape, keď 12 km pred cieľom dokonale využil svoj pretekársky inštinkt, prehľad i odvahu a nečakaným útokom prekvapil súperov. Pri treťom triumfe sa zase prejavila jeho sila a dravosť a "hodené" koleso znamenalo tretie víťazstvo a vyrovnanie maxima z premiérovej účasti v roku 2012. Dosiahol aj dve druhé, tri tretie a jedno štvrté miesto.

Vidieť ho bolo takmer vo všetkých etapách. Nebál sa ísť do únikov, často ich krátko po štarte rozbiehal a výraznou mierou sa zaslúžil o celkový úspech svoje stajne. Tinkoff totiž už v 9. etape prišiel o svojho lídra na celkové poradie. Alberto Contador po pádoch v úvodných dňoch musel odstúpiť. Niektoré tímy po takomto údere nenájdu ďalšie ciele, no pretekári stajne excentrického Rusa Olega Tiňkova nie.

Okrem zeleného získali aj bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára, ktorým sa stal Poliak Rafal Majka, a náhradného lídra Romana Kreuzigera dotiahli do najlepšej desiatky. Pod oba ďalšie úspechy sa výraznou mierou podpísal Sagan.

Bol to práve on, kto v 17. etape dostal do úniku Majku, potiahol ho a Poliak si vytvoril rozhodujúci náskok 83 bodov v súťaži vrchárov pred belgickým rivalom Thomasom de Gendtom. "Peter Sagan je neuveriteľne silný! Je to stroj. Bolo fantastické mať ho v úniku," vyzdvihol ho Majka, ktorý získal bodkovaný dres druhýkrát v kariére.

V sobotňajšej predposlednej etape sa Sagan zase dostal dopredu s českým spolujazdcom a v "časovkárksom móde" ho ťahal takmer 80 km. "Musím sa poďakovať Petrovi, ktorý odviedol v prvých 80 km neuveriteľnú prácu. Na Col de la Colombiere ma takmer 'odpáral', pretože išiel doslova ako zviera. Mal veľkú zásluhu na tom, že naša skupina fungovala. Peter tam proste vliezol na špicu a takmer stále robil tempo. Po Petrovi nikto nič nechcel, ale on je tímový parťák a keď môže, pomôže. Bolo to vidieť už v predošlých etapách, keď išiel v úniku s Majkom. Mať ho v tíme je vždy výhoda," pochvaľoval si spoluprácu pre idnes.cz Kreuziger.

Sagan tak potvrdil svoju komplexnosť. Atakovať a vyhrávať dokáže vo všetkých etapách okrem tých skutočne horských, no aj v nich vie predviesť silné výkony. Nečudo, že sa mu dostáva uznania zo všetkých strán. "Peter Sagan je momentálne najlepší jazdec na svete, ďaleko pred kýmkoľvek z nás, pretože je dobrý na všetkých typoch tratí!" povedal o ňom pre letour.fr Francúz Thibaut Pinot.

Chválou nešetril ani tohtoročný víťaz a celkovo trojnásobný šampión Chris Froome: "Fenomenálny jazdec. Veľa pretekárov z pelotónu sa ho bojí, bojí sa jeho schopností. Dokáže čokoľvek. Sám si vyberá, kedy bude útok, či ako bude finišovať."

Prehľad etapových víťazstiev Petra Sagana na Tour de France:
2012:

1. júla: 1. etapa (Liége - Seraing, 198 km)
3. júla: 3. etapa (Orchies - Boulogne-sur-Mer, 197 km)
6. júla: 6. etapa (Epernay - Metz, 205 km)

2013:

5. júla: 7. etapa (Montpellier - Albi, 205,5 km)

2016:
3. júla: 2. etapa (Saint-Lô - Cherbourg-en-Cotentin, 183 km)
13. júla: 11. etapa (Carcassonne - Montpellier, 162,5 km)
18. júla: 16. etapa (Moirans-en-Montagne - Bern, 209 km)

Prehľad etapových víťazov a držiteľov žltého dresu na 103. ročníku cyklistických pretekov Tour de France:
2. júla - 1. etapa: Mont Saint-Michel (Fr.) – Utah Beach, Sainte-Marie-du-Mont (Fr.), 188 km - víťaz: Mark Cavendish (V.Brit/Dimension Data), líder celkového poradia: Cavendish
3. júla - 2. etapa: Saint-Lô (Fr.) – Cherbourg-Octeville (Fr.), 183 km - Peter SAGAN (SR/Tinkoff), SAGAN
4. júla - 3. etapa: Granville (Fr.) – Angers (Fr.), 223,5 km - Cavendish, SAGAN
5. júla - 4. etapa: Saumur (Fr.) – Limoges (Fr.), 237,5 km - Marcel Kittel (Nem./Etixx-QuickStep), SAGAN
6. júla - 5. etapa: Limoges (Fr.) – Le Lioran (Fr.), 216 km - Greg van Avermaet (Belg./BMC), van Avermaet
7. júla - 6. etapa: Arpajon-sur-Cere (Fr.) – Montauban (Fr.), 190,5 km - Cavendish, van Avermaet
8. júla - 7. etapa: L'Isle-Jourdain (Fr.) – Lac de Payolle (Fr.), 162,5 km - Steve Cummings (V.Brit./Dimension Data), van Avermaet
9. júla - 8. etapa: Pau (Fr.) – Bagneres-de-Luchon (Fr.), 184 km - Chris Froome (V.Brit./Sky), Froome
10. júla - 9. etapa: Vielha Val d'Aran (Šp.) - Andorra-Arcalis (And.), 184,5 km - Tom Dumoulin (Hol./Giant-Alpecin), Froome
11. júla - prvý voľný deň
12. júla - 10. etapa: Escaldes-Engordany (And.) - Revel (Fr.), 197 km - Michael Matthews (Aus./Orica), Froome
13. júla - 11. etapa: Carcassonne (Fr.) - Montpellier, 162,5 km - SAGAN, Froome
14. júla - 12. etapa: Montpellier (Fr.) - Mont Ventoux (Fr.), 178 km - Thomas de Gendt (Belg./Lotto-Soudal), Froome
15. júla - 13. etapa: Bourg-Saint-Andéol (Fr.) – La Caverne du Pont-d'Arc (Fr.), individuálna časovka na 37 km - Dumoulin, Froome
16. júla - 14. etapa: Montélimar (Fr.) - Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux (Fr.), 208,5 km - Cavendish, Froome
17. júla - 15. etapa: Bourg-en-Bresse (Fr.) - Culoz (Fr.), 160 km - Jarlinson Pantano (Kol./IAM), Froome
18. júla - 16. etapa: Moirans-en-Montagne (Fr.) - Bern (Švaj.), 209 km - SAGAN, Froome
19. júla - druhý voľný deň
20. júla - 17. etapa: Bern (Švaj.) - Finhaut Emosson (Švaj.), 184,5 km - Ilnur Zakarin (Rus./Kaťuša), Froome
21. júla - 18. etapa: Sallanches (Fr.) - Megeve (Fr.), individuálna časovka na 17 km - Froome, Froome
22. júla - 19. etapa: Albertville (Fr.) - Saint-Gervais Mont Blanc (Fr.), 146 km - Romain Bardet (Fr./AG2R), Froome
23. júla - 20. etapa: Megeve (Fr.) - Morzine (Fr.), 146,5 km - Jon Izagirre (Šp./Movistar), Froome
24. júla - 21. etapa: Chantilly (Fr.) - Paríž (Fr.), 113 km - Andre Greipel (Nem./Lotto Soudal), Froome

Prehľad viacnásobných celkových víťazov na cyklistických pretekoch Tour de France:
5:
Jacques Anquetil (Fr.) - 1957, 1961, 1962, 1963, 1964
Eddy Merckx (Belg.) - 1969, 1970, 1971, 1972, 1974
Bernard Hinault (Fr.) - 1978, 1979, 1981, 1982, 1985
Miguel Indurain (Šp.) - 1991, 1992, 1993, 1994, 1995

3:
Philippe Thys (Belg.) - 1913, 1914, 1920
Louison Bobet (Fr.) - 1953, 1954, 1955
Greg LeMond (USA) - 1986, 1989, 1990
Chris Froome (V.Brit.) - 2013, 2015, 2016

2:
Lucien Petit-Breton (Fr.) - 1907, 1908
Firmin Lambot (Belg.) - 1919, 1922
Ottavio Bottecchia (Tal.) - 1924, 1925
Nicolas Frantz (Lux.) - 1927, 1928
André Leducq (Fr.) - 1930, 1932
Antonin Magne (Fr.) - 1931, 1934
Sylvere Maes (Belg.) - 1936, 1939
Gino Bartali (Tal.) - 1938, 1948
Fausto Coppi (Tal.) - 1949, 1952
Bernard Thévenet (Fr.) - 1975, 1977
Laurent Fignon (Fr.) - 1983, 1984
*Alberto Contador (ŠP) - 2007, 2009

* Španiel Alberto Contador prišiel o svoje tretie víťazstvo v roku 2010 pre pozitívny dopingový nález zakázaného anabolika.

- Američan Lance Armstrong prišiel pre doping o všetkých sedem titulov z rokov 1999 až 2005, pričom ich nedostal nikto iný.

Prehľad pretekárov s najväčším počtom víťazstiev v bodovacej súťaži na cyklistických pretekoch Tour de France:
6 - Erik Zabel (Nem.) - 1996-2001
5 - Peter SAGAN (SR) - 2012-2016
4 - Sean Kelly (Ír.) - 1982, 1983, 1985, 1989
3 - Jan Janssen (Hol.) - 1964, 1965, 1967
Eddy Merckx (Belg.) - 1969, 1971, 1972
Fredy Maertens (Belg.) - 1976, 1978, 1981
Džamolidin Abdužaparov (Uzb.) - 1991, 1993, 1994
Robbie McEwen (Aus.) - 2002, 2004, 2006

Prehľad celkových víťazov cyklistických pretekov Tour de France:
2016 Chris Froome (V.Brit.)
2015 Froome
2014 Vincenzo Nibali (Tal.)
2013 Froome
2012 Bradley Wiggins (V.Brit.)
2011 Cadel Evans (Aus.)
2010 Andy Schleck (Lux.) ***
2009 Alberto Contador (Šp.)
2008 Carlos Sastre (Šp.)
2007 Contador
2006 Oscar Pereiro (Šp.) **
2005 *
2004 *
2003 *
2002 *
2001 *
2000 *
1999 *
1998 Marco Pantani (Tal.)
1997 Jan Ullrich (Nem.)
1996 Bjarne Riis (Dán.)
1995 Miguel Indurain (Šp.)
1994 Indurain
1993 Indurain
1992 Indurain
1991 Indurain
1990 Greg LeMond (USA)
1989 LeMond
1988 Pedro Delgado (Šp.)
1987 Stephen Roche (Ír.)
1986 LeMond
1985 Bernard Hinault (Fr.)
1984 Laurent Fignon (Fr.)
1983 Fignon
1982 Hinault
1981 Hinault
1980 Joop Zoetemelk (Hol.)
1979 Hinault
1978 Hinault
1977 Bernard Thevenet (Fr.)
1976 Lucien Van Impe (Belg.)
1975 Thevenet
1974 Eddy Merckx (Belg.)
1973 Luis Ocana (Šp.)
1972 Merckx
1971 Merckx
1970 Merckx
1969 Merckx
1968 Jan Janssen (Hol.)
1967 Roger Pingeon (Fr.)
1966 Lucien Aimar (Fr.)
1965 Felice Gimondi (Tal.)
1964 Jacques Anquetil (Fr.)
1963 Anquetil
1962 Anquetil
1961 Anquetil
1960 Gastone Nencini (Tal.)
1959 Federico Bahamontes (Šp.)
1958 Charly Gaul (Lux.)
1957 Anquetil
1956 Roger Walkowiak (Fr.)
1955 Louison Bobet (Fr.)
1954 Bobet
1953 Bobet
1952 Fausto Coppi (Tal.)
1951 Hugo Koblet (Švaj.)
1950 Ferdi Kubler (Švaj.)
1949 Coppi
1948 Gino Bartali (Tal.)
1947 Jean Robic (Fr.)
1939 Sylvere Maes (Belg.)
1938 Bartali
1937 Roger Lapebie (Fr.)
1936 Sylvere Maes (Belg.)
1935 Romain Maes (Belg.)
1934 Antonin Magne (Fr.)
1933 Georges Speicher (Fr.)
1932 Andre Leducq (Fr.)
1931 Magne
1930 Leducq
1929 Maurice De Waele (Belg.)
1928 Nicolas Frantz (Lux.)
1927 Frantz
1926 Lucien Buysse (Belg.)
1925 Ottavio Bottecchia (Tal.)
1924 Bottecchia
1923 Henri Pelissier (Fr.)
1922 Firmin Lambot (Belg.)
1921 Leon Scieur (Belg.)
1920 Philippe Thys (Belg.)
1919 Lambot
1914 Thys
1913 Thys
1912 Odile Defraye (Belg.)
1911 Gustave Garrigou (Fr.)
1910 Octave Lapize (Fr.)
1909 Francois Faber (Lux.)
1908 Lucien Petit-Breton (Fr.)
1907 Petit-Breton
1906 Rene Pottier (Fr.)
1905 Louis Trousselier (Fr.)
1904 Henri Cornet (Fr.)
1903 Maurice Garin (Fr.)
*** Španiel Alberto Contador prišiel o víťazstvo pre pozitívny dopingový nález zakázaného anabolika v roku 2010.
** Američan Floyd Landis prišiel o víťazstvo po pozitívnom teste v roku 2006, keď mal zvýšenú hladinu testosterónu.
* Američan Lance Armstrong prišiel pre doping o všetkých sedem titulov z rokov 1999 až 2005, pričom ich nedostal nikto iný.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.