• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
18°Bratislava

Dnešný film na bratislavskom nábreží je i hendikepovaných

  • 10:38 24.07.2016
  • Bratislava
Dnešný film na bratislavskom nábreží je i hendikepovaných

Večer na verejne prístupnej Magio pláži v Bratislave bude patriť aj divákom so zrakovým a sluchovým postihnutím.

Putovné plážové kino Bažant Kinematograf na svojej stálej letnej scéne na Magio pláži bratislavského Tyršovho nábrežia pokračuje v bezplatnom premietaní vybraných filmov vždy o 21.00 h.

Dnešný večer bude patriť aj divákom so zrakovým a sluchovým postihnutím, pretože slovensko-český film Sedem zhavranelých bratov režisérky Alice Nellis uvedú vo verzii pre hendikepovaných. Je to prvý film pre slovenské kiná dostupný s oboma špeciálnymi verziami – titulkami pre nepočujúcich i komentárom pre nevidiacich v podaní Magdy Vášáryovej a dokonca vo veršoch. Pre distribútora filmu Magic Box Slovakia ho pripravil režisér, scenárista a dlhoročný odborník v tejto oblasti Karol Trnka, ktorý film aj uvedie.

V pondelok (25.7.) sa pred projekciou jedného z najlepších slovenských filmov uplynulého obdobia - snímky Eva Nová režiséra Marka Škopa, bude konať špeciálne uvedenie krátkeho dokumentárneho filmu Projekt '73 v réžii Jany Durajovej. Pripravila ho spoločnosť Wiktor Leo Burnett v rámci úspešnej retrokampane pre pivo Zlatý Bažant '73, keď jej autori pri pátraní po tradičných postupoch výroby piva oslovili troch významných slovenských grafických dizajnérov, aby poodhalili postupy, akými sa reklama vytvárala pred 40 rokmi. Projekt '73 uvedú autori nápadu v spoločnosti dizajnérov Karola Rosmányho, Jana Meisnera a Pavla Chomu.

Utorok (26.7.) bude patriť filmu Zločiny a poklesky, druhému titulu z cyklu štyroch kultových filmov amerického režiséra Woodyho Allena, ktorý Bažant Kinematograf prináša pod názvom Woody Allen de luxe.

V stredu (27.7.) kino uvedie Ave Caesar!, najnovší film slávneho dua režisérov, bratov Ethana a Joela Coenovcov. Tí si s humorom sebe vlastným zobrali na mušku pomery v Hollywoode v 50. rokoch minulého storočia.

Diváci sa môžu tešiť vo štvrtok (28.7.) na výpravnú detektívnu komédiu Wilsonov. Na námet poviedky Najhorší zločin vo Wilsonove od spisovateľa Michala Hvoreckého sa slovensko-česká snímka v réžii Tomáša Mašína nakrúcala koncom augusta 2014 aj v historickom centre Bratislavy. Film uvedú predstavitelia dôležitých wilsonovských postáv, Richard Stanke (primátor mesta Dangl) a Táňa Pauhofová (Šajndele). Wilsonov je tento rok i súčasťou programovej pätice filmov, ktoré cestujú po slovenských mestách s filmovými autobusmi Bažant Kinematograf.

"Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. Príjemné prostredie a zázemie Magio pláže ponúka divákom sedenie na ležadlách, laviciach, za depozit je možnosť zapožičať si deku. Možnosť občerstviť sa v plážových baroch je do polnoci," informuje koordinátorka projektu Ľubica Orechovská s Alexandrou Strelkovou z tlačového servisu Bažant Kinematograf.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

8:05 26.03.2024Kultúra

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslávi dnes (26. marca) 80. narodeniny.

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

6:18 20.03.2024Kultúra

Slovenská herecká legenda by dnes slávila sté narodeniny.

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

18:14 13.03.2024Kultúra

Národné divadlo Košice (NDKE) prvýkrát uvedie operu Giuseppe Verdiho Macbeth.

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

6:14 13.03.2024Kultúra

Americký herec Al Pacino vysvetlil, prečo na nedeľňajšom odovzdávaní filmových cien Oscar neprečítal názvy všetkých desiatich filmov nominovaných v kategórii najlepší film.

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

15:47 12.03.2024Kultúra

Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák a skladateľ Eric Carmen známy vďaka piesni All By Myself či skladbe Hungry Eyes, ktorá bola použitá vo filme Hriešny tanec.