• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Aj Cibulková postúpila do 3. kola dvojhry vo Wimbledone

  • 21:42 30.06.2016
  • Wimbledon
Aj Cibulková postúpila do 3. kola dvojhry vo Wimbledone

V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti víťazke súboja medzi Kanaďankou Eugenie Bouchardovou a Britkou Johannou Kontovou.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rovnako ako jej krajanka Jana Čepelová prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Víťazka turnaja WTA v Eastbourne si v 2. kole ako nasadená devätnástka poradila s Austrálčankou Dariou Gavrilovovou 6:3, 6:2.

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti finalistke z roku 2014 Kanaďanke Eugenie Bouchardovej, ktorá si poradila s domácou Britkou Johannou Kontovou 6:3, 1:6, 6:1. S Bouchardovou má negatívnu bilanciu 0:2, vlani na US Open i v tomto roku v Hobarte s ňou prehrala po trojsetovej bitke.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu a po strate podania prehrávala 1:3. V ďalších minútach však slovenská jednotka získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve dokázala držať Gavrilovová s Cibulkovou krok iba do stavu 2:2.

Cibulková odohrala v priebehu týždňa už piaty zápas. "Som unavená. Už v rozohrávke som cítila, že meliem z posledného, napriek tomu som zápas zvládla výborne. Gavrilovová vráti veľa lôpt späť, prekvapila ma tým, že jej údery mali dobrú dĺžku. Spočiatku som ju tlačila do forhendu, ale hrala ho dobre, tak som išla do bekhendu a to fungovalo. Dávala som si väčšie pauzy, aby som sa vydýchala, ale motivácia a energia mi nechýbali. Gem na 5:2 v druhom sete bol veľmi dôležitý. Mám za sebou mentálne aj fyzicky náročné dva týždne. Na grandslamoch je dobré, že sa hrá každý druhý deň. V piatok mám voľno, vypnem, oddýchnem si, načerpám novú energiu. Pôjdem si na chvíľu ťuknúť. Bude to len udržiavací tréning, inak budem relaxovať,“ povedala pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

"Výsledok vyzerá jednoznačný, ale zápas taký nebol. Gavrilovová je výborná obranárka, s tým sme rátali. V rozhodujúcich chvíľach mala Dominika súboj vo svojej réžii, aj keď sa už trochu prejavuje únava, predsa len má za sebou víťazný turnaj v Eastbourne. Potrebuje teraz regenerovať, aby bola pripravená na ďalší zápas,“ uviedol Cibulkovej tréner Matej Lipták pre stz.sk

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) - Daria Gavrilovová (Austr.) 6:3, 6:2

Zelenay s Hantuchovou neuspeli v 1. kole štvorhry

Slovenskí tenisti Igor Zelenay s Danielou Hantuchovou neuspeli v 1. kole štvorhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zelenay s Bielorusom Alexandrom Burym prehrali s holandským párom Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop 3:6, 6:3, 3:6. Hantuchová s Chorvátkou Donou Vekičovou podľahli americko-nemeckému tandemu Madison Brengleová, Tatjana Mariová 1:6, 3:6.

muži - štvorhra - 1. kolo:
Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop (Hol.) - Alexander Bury, Igor ZELENAY (Biel./SR) 6:3, 3:6, 6:3

ženy - šrvorhra - 1. kolo:
Madison Brengleová, Tatjana Mariová (USA/Nem.) - Daniela HANTUCHOVÁ, Dona Vekičová (SR/Chor.) 6:1, 6:3
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.