• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

V Senci vzniká D1 Expo - Business Centre

  • 11:19 29.06.2016
  • Bratislava
V Senci vzniká D1 Expo - Business Centre

V Senci vzniká D1 Expo - Business Centre, podporili ho čínsky veľvyslanec aj zástupca americkej ambasády.

Zástupcovia spoločností IPEC Group a D1 Solution včera predstavili D1 Expo - Business Centre, ktoré bude slúžiť ako administratívna a logistická základňa pre mimoeurópskych výrobcov. Medzi prvými spoločnosťami, ktoré tu budú mať svoje biznis expozície sú výrobcovia svetelnej techniky, sójových produktov, korčulí, leteckých systémov a súčasťou centra sú aj prezentácie regiónov Baoding a Lang Fang. Hosťom stretnutia predstavili zástupcovia spoločnosti čínskej Roamcat v európskej premiére aj jedinečný mobilný telefón Roamcat zo zabudovaným projektorom. V centre našli svoje miesto aj slovenské firmy, ako sú Protetika, Víno Nitra a Chateau Modra, ktoré už dnes pôsobia aj mimo Európy. Samotné centrum je členené na sekcie Technologies, Food, Retail a Expo.

V D1 Expo - Business Centre sme pripravili pre našich partnerov 80 administratívno-výstavných jednotiek,“ hovorí Ivan Čarnogurský, riaditeľ skupiny IPEC, ktorá na tomto území dlhodobo pôsobí a dodáva: „Aby sme priestorom dodali život, ako IPEC tak i D1 Solution si sem presťahujú svoje kancelárie a vytvárame si tu plné pracovné zázemie.“

Spoločnosť D1 Solution, ktorá zastrešuje komerčné aktivity D1 Expo - Business Centre, zabezpečuje mimoeurópskym výrobcom full servis pri ich vstupe na európske trhy – od prípravy administratívnych záležitostí, cez zázemie pri prezentácii produktov až po logistické, marketingové a obchodné riešenia,“ hovorí riaditeľ D1 Solution Ján Janek. „Takýmto spôsobom už veľa mesiacov spolupracujeme napríklad s čínskymi lídrami trhu svetelnej techniky, ako sú Bestlumi a Emcop, alebo s najväčším svetovým výrobcom korčúľ, americkým Riedell Skates.“

Na predstavení novovznikajúceho centra sa zúčastnili aj Veľvyslanec ČLR v SR pán Lin Lin a vedúci ekonomickej sekcie Veľvyslanectva Spojených štátov amerických Liam Sullivan. Čínsky veľvyslanec v SR Lin Lin: „Verím, že D1-Expo Business Centre sa stane jedným z dôležitých bodov novej Hodvábnej cesty čínsko-európskej spolupráce. Za naše veľvyslanectvo sľubujem, že urobíme všetko preto, aby sa slovensko-čínske obchodné vzťahy dostali na čo najvyššiu úroveň.“

Projektu a jeho investorom vyjadril podporu aj podpredseda Výboru NR SR pre hospodárstvo Maroš Kondrót. Oficiálnu podporu už v minulosti vyslovilo aj Ministerstvo hospodárstva SR a mesto Senec.

Vznik podobných centier orientovaných na európskych investorov plánuje IPEC Group ešte tento rok iniciovať v Číne v mestách Lang Fang (v tesnej blízkosti Pekingu) a Xuzhou. V príprave sú aj ďalšie dve čínske lokality.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.