• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Cibulková postúpila do 2. kola vo Wimbledone, Hantuchová skončila

  • 22:08 28.06.2016
  • Wimbledon
Cibulková postúpila do 2. kola vo Wimbledone, Hantuchová skončila

Cesta skúsenej slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej sa na grandslamovom turnaji vo Wimbledone skončila už v 1. kole dvojhry.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V utorňajšom dueli toho prvého vsadila na agresívnu hru a Chorvátku Mirjanu Lučičovú-Baroniovú zdolala za 99 minút v dvoch setoch 7:5, 6:3. V 2. kole sa víťazka minulotýždňového turnaja WTA v Eastbourne stretne s Austrálčankou Dariou Gavrilovovou.

Cibulková nedokázala v úvode stretnutia eliminovať dobre rozmiestňované víťazné údery súperky od základnej čiary i z returnu. Po stratenom treťom geme pri vlastnom podaní však zvýšila agresivitu a vyrovnala na 3:3. Hlavná rozhodkyňa následne prerušila zápas na približne dvadsať minút pre zdravotné problémy staršej diváčky v hľadisku. Za stavu 5:4 nevyužila Cibulková ponúknutý setbal, no v dvanástom geme si vybojovala ďalšie dva a tretím v poradí za 63 minút vyhrala 7:5.

V úvodných štyroch gemoch druhého setu Chorvátku prevalcovala, a hoci z ďalších troch až dvakrát stratila podanie, v ôsmej hre si vzala brejk späť. Vďaka zvládnutým koncovkám inak vyrovnaných gemov napokon triumfovala 7:5, 6:3.

Cibulkovej tréner Matej Lipták priznal, že po víťaznom turnaji to nebýva jednoduché. "Nastupovať na grandslame po emóciách, ktoré sme zažili v Eastbourne, je ťažké. V minulosti takéto situácie Dominika ťažšie zvládala. Navyše Lučičová na tráve bola pomerne ťažká súperka. Chorvátka hrá štýlom, ktorý Domči nevyhovuje. Vedel som, že má pred sebou náročné okolnosti, aj ťažkú súperku a som teraz šťastný, že to Dominika zvládla. Zápas v jej podaní nebol úplne ideálny, hľadala sa, ale je to nový turnaj, nové podmienky. Zdôrazňoval som, že musí zostať pokojná, aj keď bude pod tlakom. Domča našla tajming a systém, v ktorom sa cítila v pohode. Keby lepšie servovala, mohla vyhrať ľahšie,“ povedal Lipták pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Za stavu 3:3 odpadla v hľadisku diváčka, rozhodkyňa prerušila zápas na bezmála 20 minút. "Už som takú situáciu zažil,“ spomenul Lipták. "Zdalo sa mi, že pridlho trvalo, kým postihnutú diváčku dostali na nosidlá, zrejme ju museli najprv stabilizovať. Myslel som si, že sa hráčky budú odznovu rozohrávať. Videl som, že Dominika mala z tej situácie rešpekt. Ale tenisti sú v tomto smere profesionáli a vedia sa skoncentrovať. Dokázala to aj Dominika, brejkla súperku a bola na koni."

Serena Williamsová úspešne vykročila za obhajobou titulu

Americká tenistka Serena Williamsová úspešne vykročila za obhajobou titulu na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 1. kole si ako nasadená jednotka poradila so Švajčiarkou Amrou Sadikovicovou 6:2, 6:4.

Hantuchová skončila

Cesta skúsenej slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej sa na grandslamovom turnaji vo Wimbledone skončila už v 1. kole dvojhry. Američanke Christine McHaleovej podľahla na londýnskej tráve za 90 minút v dvoch setoch 5:7, 2:6.

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sedí po prehre nad Američankou Christinou McHaleovou počas zápasu 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 28. júna 2016. Hantuchová prehrala 5:7 a 2:6. Foto: TASR/AP
Držiteľka voľnej karty viedla iba v úvode stretnutia a po zvyšok prvého setu sa na svoju súperku len doťahovala. Za vyrovnaného stavu 5:5 nezvládla koncovku a úvodné dejstvo pripadlo domácej McHaleovej. V druhom sete Hantuchová vyrovnala z 0:2 na 2:2, ale priveľké množstvo nevynútených chýb ju obralo o šancu na vyrovnanejší priebeh. McHaleová si nakoniec s prehľadom zabezpečila miestenku v 2. kole.

Hantuchová nebola spokojná s predvedeným výkonom. "V dôležitých momentoch som hrala kŕčovito. Tešila som sa z voľnej karty, veľmi si to cením, že som ju dostala, ale ma to aj zväzovalo. Cítila som zodpovednosť, navyše Wimbledon je pre mňa najvýznamnejší turnaj. Vytvorila som na seba zbytočný tlak. V tejto chvíli si nemyslím, že toto bol môj posledný Wimbledon. Pred pár mesiacmi som si myslela, že to tak bude, ale teraz, dúfam, že nie. Stále hrám pre radosť a uvidím, čo to prinesie. Mám veľa B plánov. Keby som zajtra skončila, budem vyťažená viac ako teraz. Určite nehrám preto, že by som nemala čo robiť. Nechcem sa s tým zaoberať, lebo keby som sa s tým zaoberala, cítila by som, že je načase skončiť," povedala bývalá svetová päťka pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Do konca roka má ešte na turnaje tri voľné karty. "Dostala som ich dokopy šesť za to, že som viac ako 15 rokov na okruhu WTA. Tri som už využila. Od roku 2008 platí, že svetová jednotka, grandslamová šampiónka, či víťazky Indian Wells a Miami majú neobmedzený počet kariet. Ale ja som v Indian Wells vyhrala v roku 2007, takže mám nárok iba na šesť kariet. Tri zostávajúce využijem na jeseň v halovej sezóne tam, kde sa mi dobre hrá,“ dodala pre stz.sk

Úradoval dážď

Zápas 1. kola wimbledonskej dvojhry medzi slovenskou tenistkou Magdalénou Rybárikovou a Kanaďankou Eugenie Bouchardovou prerušili za stavu 3:6, 1:2 v druhom sete pre dážď. Dohrajú ho v stredu rovnako ako zostávajúce duely 1. kola okrem dvoch, ktoré presunuli na center so zatiahnutou strechou.

Na snímke divák s dáždnikom počas druhého dňa na grandslamovom tenisovom turnaji vo Wimbledone 28. júna 2016. Foto: TASR/AP

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (19-SR) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:5, 6:3,
Christina McHaleová (V. Brit.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 7:5, 6:2,
Caroline Garciová (30-Fr.) - Cagla Buyukakcayová (Tur.) 6:2, 6:3
Timea Babosová (Mad.) - Katie Swanová (V. Brit. 6:2, 6:3
Serena Williamsová (1-USA) - Amra Sadikovicová (Švajč.) 6:2, 6:4,
Jelena Vesninová (Rus.) - Tamira Paszeková (Rak.) 7:5, 6:2,
Julia Putincevová (Kaz.) - Marina Melnikovvá (Rus.) 7:5, 6:2,
Daria Gavrilovová (Aust.) - Wang Čchiang (Čína) 2:6, 6:3, 6:4,
Jing-Jing Tuan (Čína) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 3:6, 7:5
Roberta Vinciová (6-Tal.) - Alison Riskeová (USA) 6:2, 5:7, 6:3
Kateřina Siniaková (ČR) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:3, 7:5
Svetlana Kuznecovová (13-Rus.) - Caroline Wozniacka (Dán.) 7:5, 6:4
Roberta Vinciová (6-Tal.) - Alison Riskeová (USA) 6:2, 5:7, 6:3
Tara Mooreová (V. Brit.) - Alison Van Uytvancková (Bel.) 6:3, 6:2
Svetlana Kuznecovová (13-Rus.) - Caroline Wozniacka (Dán.) 7:5, 6:4,
Roberta Vinciová (6-Tal.) - Alison Riskeová (USA) 6:2, 5:7, 6:3,
Kateřina Siniaková (ČR) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:3, 7:5,
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.