• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Taliani ukončili výhrou od dva góly španielske kraľovanie

  • 8:58 28.06.2016
  • aríž
Taliani ukončili výhrou od dva góly španielske kraľovanie

Obhajca trofeje nestačil v osemfinále EURO 2016 na Taliansko a na parížskom Saint-Denis prehral 0:2. Taliani v boji o semifinále nastúpia proti Nemcom, ktorí vyradili Slovensko po výsledku 3:0.

Osemročné kraľovanie futbalistov Španielska na európskom kontinente sa skončilo. Obhajca trofeje nestačil v osemfinále EURO 2016 na Taliansko a na parížskom Saint-Denis prehral 0:2. Taliani v boji o semifinále nastúpia proti Nemcom, ktorí vyradili Slovensko po výsledku 3:0.

Pred začiatkom turnaja odpisovaní Taliani potvrdili kvalitné výkony zo skupinovej fázy a v súboji európskych gigantov dokonale predčili odvekého rivala. Umnou taktikou nechali súperovi mať loptu častejšie na kopačkách (držanie lopty 41%-59%), do vyloženej šance ho však nepustili. Vedenie pre Talianov zabezpečila po polhodine hry opora zadných radov Giorgio Chiellini, gólovú poistku pridal v samom závere druhého polčasu Graziano Pelle.
Talianski futbalisti sa tešia po strelení gólu na 2:0 v osemfinálovom zápase Taliansko - Španielsko na ME vo futbale 27. júna 2016. Taliani zvíťazili 2:0 a postúpili do štvrťfinále. Foto: TASR/AP

Tréner víťazov Antonio Conte ocenil vysoko tímový výkon v podaní jeho zverencov. "Už pred šampionátom som povedal, že my musíme hrať na turnaji predovšetkým ako tím. Nemáme teraz také kvalitné individuality, a preto je kolektívna hra to najdôležitejšie. Myslím, že moje mužstvo hralo a vyhralo ako tím," pochvaľoval si Conte. V štvrťfinále čakajú "squadru azzurru" majstri sveta z Nemecka. "Nemci sú o triedu vyššie ako ostatné mužstvá na turnaji. Nebojím sa to povedať, pretože to je pravda. Čaká nás favorit, ale my sme už niekoľkokrát potvrdili, že veľké výzvy posúvajú naše výkony smerom nahor," dodal Conte, ktorému bude v sobotu o 21.00 h v Bordeaux pre kartový trest chýbať Thiago Motta.
Kouč Španielska Vicente del Bosque po prehre uznal kvality súpera. "Niekedy tím musí jednoducho akceptovať prehru. Ja akceptujem, že súper bol dnes lepší. Ale to neznamená, že španielsky futbal je na ústupe. Stále máme výbornú štruktúru, dobrých hráčov a kvalitných trénerov. V kvalifikácii MS 2018 urobíme všetko pre úspech," vravel skúsený kormidelník. Del Bosque uznal, že jeho zverenci doplatili na nedôraz v prvom polčase. "V prvom polčase sme nehrali dobre. Po zmene strán sa náš výkon zmenil, mali sme aj šance, ale na gól to nestačilo. Čo nám skutočne uškodilo, bol gól Chorvátska do našej siete v poslednom zápase skupinovej fázy," dodal.

So svojím kolegom súhlasil aj Conte. "V žiadnom prípade to nie je koniec španielskeho futbalu. Pozrite sa, kto sú víťazi Ligy majstrov či Európskej ligy v predchádzajúcich rokov. Španieli sa vrátia a budú ešte silnejší," tvrdil kouč Talianska.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.