• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 16.4.2024Meniny má Dana, Danica
Bratislava

Pekarík po návrate: Vždy sme išli na maximum

  • 21:43 27.06.2016
  • Bratislava
Pekarík po návrate: Vždy sme išli na maximum

Podľa brankára Matúša Kozáčika ocenia hráči i verejnosť celkový výsledok viac s odstupom času.

Slovenskí futbaloví reprezentanti po prílete do Bratislavy svorne hodnotili vystúpenie na EURO 2016 ako úspech. Po osemfinálovej prehre s Nemeckom sa turnaj pre nich skončil, ale všetci tvrdili, že premiéra tímu SR na kontinentálnom šampionáte zniesla pozitívne kritériá.

Ján Ďurica odohral po boku kapitána Martina Škrtela v stopérskej dvojici všetky štyri zápasy. "Šampionát hodnotím pozitívne, postúpili sme medzi šestnásť najlepších. Potom sme dostali Nemecko, ktoré ukázalo veľkú kvalitu a vyhralo zaslúžene. V stretnutí sa vždy dá dosiahnuť viac, ale v nedeľu sme proti majstrom sveta nemali šancu," povedal Ďurica. Jeden z najskúsenejších členov výberu SR sa nezabudol poďakovať priaznivcom za podporu: "Ľudia nás prišli podporiť, aj naše rodiny. Ďakujeme fanúšikov za podporu, boli na každom zápase. Boli naším dvanástym hráčom."

Podľa brankára Matúša Kozáčika ocenia hráči i verejnosť celkový výsledok viac s odstupom času. "Spravili sme pekný úspech. A myslím si, že s odstupom času to oceníme ešte viac. Na Nemcov sme nestačili, za určitých okolností by sa dalo proti nim dosiahnuť viac, ale bohužiaľ, tento duel to nebol. Oni to zvládli, my sme tým pádom skončili a súper išiel ďalej. Možno škoda, že sme dostali práve Nemcov, boli tam aj hrateľňejšie mužstvá," vravela slovenská brankárska jednotka.

So spoluhráčmi súhlasil aj obranca Peter Pekarík: "Každý jeden z nás si užíval všetky momenty na majstrovstvách. V každom zápase sme išli na maximum a urobili veľmi pekný úspech pre slovenský futbal a celú krajinu. Nebolo jednoduché sa po prvom prehratom zápase s Walesom postaviť na nohy, ale dokázali sme potom zdolať silné Rusko, získať cenný bod proti Anglicku. Ten nás posunul ďalej a to všetko svedčí o sile tohto kolektívu." Nemci podľa neho pôjdu na turnaji ďaleko. "Škoda, že sme v osemfinále narazili práve na majstrov sveta. Určite nielen ja považujem toto mužstvo za jedno z najlepších na svete a top favorita na zisk titulu. Myslím si, že Nemci to dotiahnu ďaleko," dodal Pekarík a aj on sa poďakoval fanúšikom: "Patrí im obrovská vďaka za podporu. Aj vďaka našim priaznivcom sme postúpili zo skupiny. V každom zápase nám utvorili naozaj skvelú atmosféru. Za celú kabínu im vyjadrujem obrovskú vďaku."

Skúsený Stanislav Šesták sa v stretnutí s Nemeckom rozlúčil s reprezentáciou. "Prehrali sme proti Nemecku, vypadli sme z turnaja, ale určite sme urobili úspech. Pre mňa osobne to bol posledný zápas v reprezentácii, zažil som v nej krásne obdobie, aj tieto posledné dva roky, keď sme mali vynikajúce výsledky. Po prehre je vždy bolesť, ale v globále to musíme brať za veľký úspech. To, že sme postúpili na turnaj a potom aj zo skupiny. Ďalej to je KO systém, prehrali sme s majstrami sveta, nemáme sa za čo hanbiť," tvrdil Šesták.

Naopak, kariéra v národnom "áčku" sa ešte len začína pre Milana Škriniara. "Bol to veľký skok v mojej kariére, dúfam, že mi pomôže aj do budúcnosti. Je neuveriteľné, že mladý slovenský hráč odohral na takomto fóre jeden súboj od začiatku a do jedného zasiahol z lavičky. Pocity sú výborné, len škoda osemfinálového vyradenia. Tréner v klube by to mohol vziať do úvahy a hádam to aj v Sampdorii Janov bude už iba lepšie," verí mladý stredný obranca či defenzívny stredopoliar, ktorý sa zaradil k najskúsenejším členom reprezentácie do 21 rokov: "Sú tam tiež ďalší skúsení chalani, snáď im nadobudnutými poznatkami z ME pomôžem v závere výborne rozbehnutej kvalifikácie."
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.