• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Wimbledon: Čepelová ide do 2. kola, Schmiedlovú zastavila Halepová

  • 22:02 27.06.2016
  • Wimbledon
Wimbledon: Čepelová ide do 2. kola, Schmiedlovú zastavila Halepová

Čepelová hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0.

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole si v pozícii kvalifikantky poradila s Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou 7:5, 7:5. Juhoameričanke odplatila vlaňajšiu prehru z trávy v Birminghame, kde uhrala iba dva gemy. Jej ďalšou súperkou bude víťazka duelu medzi vlaňajšou wimbledonskou finalistkou Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou a Taliankou Camilou Giorgiovou. So šampiónkou Roland Garros má negatívnu bilanciu 0:1, v roku 2011 s ňou prehrala na antuke v Seville.

Čepelová hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Duqueová-Marinová s pribúdajúcimi minútami čoraz viac začala využívať bekhendový slajz, otočila z 2:4 na 5:4 a pri podaní Čepelovej mala k dispozícii setbal. Slovenka ho však odvrátila a šnúrou troch gemov získala prvý set vo svoj prospech. V druhom dejstve prehrávala Čepelová 3:5, potom však získala štyri gemy v rade a zabezpečila si postup do 2. kola. Vlani na úvod senzačne vyradila bývalú svetovú dvojku Rumunku Simonu Halepovú. Jej wimbledonským maximom je zatiaľ 3. kolo z roku 2012.

Čepelová bola po úspešnom vstupe do turnaja spokojná. "Som rada, že som zvládla zápas prvého kola. Vlani som s Kolumbijčankou prehrala na tráve 1:6, 1:6. Mala som z nej rešpekt. Vedela som však, že to bol prijateľný žreb, mohla som dostať aj ťažšiu súperku. Nepríjemná situácia bola, keď som pri setbale súperky otáčala, a aj v druhom sete som otáčala z 3:5. V kvalifikácii som sa cítila výborne, zaspomínala som na to, keď som sa z kvalifikácie prebojovala až do tretieho kola. To bola naozaj príjemná spomienka. Teraz som v štyroch zápasoch nestratila ani set! Na tráve sa mi hrá dobre, už v juniorskom veku som ju mala rada, aj keď som vtedy nedosiahla výrazné výsledky. Medzi ženami sa mi hralo lepšie, ale juniorské turnaje mi v tom pomohli," povedala pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Čepelovej tréner Martin Zathurecký sedel v závere setov ako na ihlách. "Kolumbijčanka potvrdila, že je na tráve výborná. Nedávno uhrala semifinále na Malorke a aj proti Janke hrala výborný tenis, s nepríjemným slajzom. Ale na Janke bolo vidieť, že z vydarenej kvalifikácie si do hlavného turnaja preniesla sebavedomie, keď otáčala pri setbale zahrala najlepšie lopty v zápase. Aj v druhom sete prehrávala 3:5 a dokázala vystupňovať svoj výkon. V hlave mala tri víťazné zápasy z kvalifikácie a to zohralo rolu. Ak by v druhom kole hrala Janka proti Muguruzovej, iste by si uvedomila, že už v kariére vyhrala aj nad svetovou jednotkou a dvojkou. Určite sa favorizovanej súperky nezľakne. Tráva mojej zverenke sedí, hrá na nej pestro, aj takýto zápas považujem za otvorený," povedal pre stz.sk.

Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry s Halepovou

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Rumunky Simony Halepovej v zápase 1. kola ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 27. júna 2016. Halepová vyhrala v dvoch 6:4, 6:1. Foto: TASR/AP
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Piatej nasadenej Rumunke Simone Halepovej podľahla v dvoch setoch 4:6, 1:6. Schmiedlová nezopakovala vlaňajší husársky kúsok Jany Čepelovej, ktorá senzačne vyradila bývalú svetovú dvojku. Pre slovenskú fedcupovú reprezentantku je to už pätnásta turnajová prehra za sebou.

V tomto roku vyhrala v singli na okruhu WTA iba jediný zápas - v Sydney zdolala Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. Schmiedlovej nevyšiel úvod zápasu s Halepovou, keď dvakrát stratila podanie a Rumunka si vybudovala náskok 4:1. Slovenka síce v ďalších minútach znížila na 4:5, no Rumunka pri vlastnom servise dotiahla set do úspešného konca. Na začiatku druhého dejstva Halepová po dvoch brejkoch opäť odskočila Schmiedlovej na 4:1 a s prehľadom si zabezpečila účasť v 2. kole.

Schmiedlová bola po zápase sklamaná. "Keď som v prvom sete začala doťahovať z 1:4, hrala som celkom dobre. Potom som si to pokazila. Hlúpo som si prehrala servis vlastnou vinou. Mala som šancu vyrovnať aj na 5:5... Škoda prvého setu. Keď bolo 1:4, uvoľnila som sa, videla som, že nemám čo stratiť, ale potom som cítila tlak. Tým, že nemám v tomto roku vyhraté zápasy, si neverím. V druhom sete som už narobila viac chýb a Halepová hrala dobre," povedala pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Schmiedlovej tréner Jaroslav Levinský na margo zápasu pre stz.sk uviedol. "Kaja hrala v tréningu opäť dobre. Ale v zápase jej znovu utiekol začiatok. Potom sa jej podarí uvoľniť, do stavu 4:4 hrala dobre, ale keď má potvrdzovať, akoby prestala hrať. Zrazu má strach... Všetko pramení z nedostatku sebavedomia. Preto pôjdeme po wimbledonskej štvorhre na 50-tisícový turnaj do Nemecka, aby okúsila aj víťazstvá. S Kajou sa trénuje dobre, pracuje, všetko robí, čo treba, v tréningu hrá so všetkými hráčkami vyrovnane. Ale tréning a zápas sú dve rozdielne veci. Nemôžem chcieť, aby v momentálnom stave vyhrávala nad Muguruzovou alebo Halepovou. Ale ak bude hrať s hráčkami okolo stovky, mohlo by sa to zlomiť. V jej hre vidím progres, ešte ho však nepreniesla do zápasov. To je proces, ktorý nejaký čas trvá. Ja určite z boja neutekám. Po turnaji v Nemecku Kaju čaká obhajoba prvenstva na antuke v Bukurešti, nasleduje Bastad a olympijská príprava na harde asi v Bratislave."

Lisická s Witthöftovou postúpili do 2. kola

Ruská tenistka Daria Kasatkinová si ako prvá hráčka zabezpečila postup do 2. kola wimbledonskej dvojhry. V úvodnom vystúpení na treťom grandslamovom turnaji roka zdolala ako nasadená dvadsaťdeviatka Američanku Victoriu Duvalovú 6:0, 7:5. Kasatkinová sa pripravuje na dvorcoch TK EMPIRE Trnava pod vedením slovenského trénera Vladimíra Pláteníka.

Suverénne ide dalej aj Nemka Sabine Lisická. Finalistka z roku 2013 si poradila s Američankou Shelby Rogersovou 6:1, 6:3. O prekvapenie sa postarala Ruska Jekaterina Alexandrovová, ktorá vyradila nasadenú dvadsaťtrojku a bývalú svetovú jednotku Srbku Anu Ivanovičovú 6:2, 7:5. Blízko k rozlúčke s turnajom bola aj Češka Lucie Šafářová nasadená ako číslo 28. Proti svojej deblovej partnerke Američanke Bethanie Mattekovej-Sandsovej čelila trom mečbalom, napokon však zvíťazila 6:7 (7), 7:6 (3), 7:5.

Muguruzová Blancová sa potrápila s Taliankou Camilou Giorgiovou. V pozícii nasadenej dvojky však napokon potvrdila úlohu favoritky po výsledku 6:2, 5:7, 6:4. Úvodnú prekážku suverénne zvládla Nemka Angelique Kerberová. Víťazka Australian Open zvíťazila ako nasadená štvorka nad domácou Britkou Laurou Robsonovou 6:2, 6:2.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 7:5, 7:5
Simona Halepová (5-Rum.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:4, 6:1
Karolína Plíšková (15-ČR) - Yanina Wickmayerová (Bel.) 6:2, 0:6, 8:6
Mona Barthelová (Nem.) - Danka Koviničová (ČH) 6:2, 7:6 (3),
Kiki Bertensová (26-Hol.) - Jelena Ostapenková (Lot.) 6:3, 6:2
Francesca Schiavoneová (Tal.) - Anastasija Sevastovová (Lot.) 7:6 (7), 6:4
Marina Erakovicová (N. Zél.) - Irina Falconiová (USA) 4:6, 6:3, 10:8
Jelena Jankovičová (22-Srb.) - Stefanie Vögeleová (Švajč.) 6:2, 6:2
Angelique Kerberová (4-Nem.) - Laura Robsonová (V. Brit.) 6:2, 6:2
Jelina Svitolinová (17-Ukr.) - Naomi Broadyová (V. Brit.) 6:2, 6:3
Carla Suarezová Navarrová (12-Šp.) - Šuaj Čang (Čína) 6:3, 4:6, 6:4
Varvara Lepčenková (USA) - Teliana Pereirová (Braz.) 5:7, 7:6 (3), 6:2
Jaroslava Švedovová (Kaz.) - Julia Görgesová (Nem.) 7:5, 6:4
Misaki Doiová (Jap.) - Louisa Chiricová (USA) 6:1, 6:2,
Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:2, 5:7, 6:4
Lucie Šafářová (28-ČR) - Bethanie Matteková-Sandsová (USA) 6:7 (7), 7:6 (3), 7:5
Denisa Allertová (ČR) - Margarita Gasparjanová (Rus.) 6:3, 3:0 - skreč
Alize Cornetová (Fr.) - Polon Hercogová (lov.) 6:3, 6:0,
Venus Williasová (8-USA) - Dona Vekičová (Chor.) 7:6 (3), 6:4,
Madison Keysová (9-USA) - Laura Siegmundová (Nem.) 6:3, 6:1,
Jekaterina Alexandrovová (Rus.) - Ana Ivanovičová (23-Srb.) 6:2, 7:5,
Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Zarina Dijasová (Kaz.) 6:4, 6:0,
Kirsten Flipkensová (Bel.) - Nicole Gibssová (USA) 6:3, 6:1,
Samantha Crawfordová (USA) - Paula Kaniová (Poľ.) 7:5, 6:3,
Sara Erraniová (20-Tal.) - Patricia Maria Tigová (Rum.) 6:4, 6:4,
Samantha Stosurová (14-Austr.) - Magda Linetteová (Poľ.) 7:5, 6:3,
Maria Sakkariová (Gr.) - Sajsaj Čeng (Čína) 6:3, 6:2,
Lara Arruabarrenová (Šp.) - Olga Govorcovová (Biel.) 6:2, 1:6, 8:6,
Kurumi Narová (Jap.) - Madison Brengleová (USA) 6:2, 6:7 (5), 6:3,
Sabine Lisická (Nem.) - Shelby Rogersová (USA) 6:1, 6:3,
Carina Witthöftová (Nem.) - Irina Camelia Beguová (25-Rum.) 6:1, 6:4,
Daria Kasatkinová (29-Rus.) - Victoria Duvalová (USA) 6:0, 7:5
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.