• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 17.4.2024Meniny má Rudolf
Bratislava

Aleš Čvančara sa stal novým trénerom FK Senica

  • 20:27 30.05.2016
  • Senica
Aleš Čvančara sa stal novým trénerom FK Senica

Čvančara je rodák z Hradca Králové a má za sebou dlhoročné pôsobenie pri mládežníckych reprezentáciach Česka (2006-2016).

Aleš Čvančara je novým trénerom futbalistov FK Senica. O angažovaní 50-ročného českého kouča informoval v pondelok oficiálny klubový web. Vo funkcii nahradí Juraja Sabola.

"Vedenie klubu sa po vzájomnej dohode rozhodlo ukončiť spoluprácu s doterajším trénerom A-mužstva Jurajom Sabolom. V náročnom období, spolu s realizačným tímom, tvrdo pracovali na príprave mužstva a napriek výsledkovým nezdarom neváhali dať príležitosť mladým hráčom našej Akadémie Lacovi Almásimu, Viktorovi Jedinákovi, Matejovi Kosorínovi, Jakubovi Krčovi či Pétrovi Vargovi," píše sa v oficiálnom stanovisku klubu.

Čvančara je rodák z Hradca Králové a má za sebou dlhoročné pôsobenie pri mládežníckych reprezentáciach Česka (2006-2016). Viedol výbery do 16, 17 i 18 rokov a bol súčasťou realizačných tímov v reprezentácii do 19, 20 a 21 rokov. Má za sebou aj sedemročné pôsobenie v Sparte Praha (2005-2011), kde mal okrem tréningového procesu všetkých kategórií na starosti skauting hráčov nielen v mládeži, ale najmä pre A-mužstvo.

"Keď som dostal ponuku zo Senice, v prvom rade som bol veľmi príjemne prekvapený a potešený atmosférou, ktorá v klube panuje. Už vtedy som bol presvedčený, že Senica bude mojou prioritou, pokiaľ si ma vedenie klubu nakoniec vyberie. Všetky rokovania, ktoré sme viedli boli veľmi seriózne a profesionálne od prvej chvíle. Ponuka Senice ma natoľko zaujala, že ďalšie ponuky som odkladal až na dobu, kedy budú ukončené rokovania zo Senicou," uviedol Čvančara.

"Vzhľadom na nádväznosť doterajšej práce ostávajú v realizačnom tíme A-mužstva FK Senica pôsobiť Michal Ščasný, Miroslav Mentel ako tréner brankárov, kondičnú stránku prípravy budú mať na starosti Tomáš Vacula a staronový člen realizačného tímu Milan Skokan, ktorý bude šeftrénerom mládeže pre rozvoj koordinácie, pohybovej a kondičnej prípravy v našej Akadémii. Masérom A-mužstva bude naďalej Ján Šimek. Vedúcim mužstva ostáva dlhoročný a skúsený člen všetkých realizačných tímov FK Senica Martin Šnegoň," informoval klub.

Letná príprava FK Senica na sezónu 2016/2017 odštartuje v pondelok 13. júna. V klube nepokračujú Ivan Hladík a Michal Klec, ktorý sa vracia z hosťovania do MŠK Žilina.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.